Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Ispovijest sezonke

'Radila sam za njega pet mjeseci bez slobodnog dana, a onda me udario u glavu i tresao o zid'

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Marko Gracin
Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 16. rujan 2019. u 15:47 2019-09-16T15:47:01+02:00

Djevojka koja je odradila sezonu u jednom restoranu na dubrovačkom području proživjela je izuzetno teško iskustvo, koje je kulminiralo fizičkim napadom vlasnika restorana. Sve muke kroz koje je proteklih mjeseci prošla podijelila je u Facebook grupi Poslovi u Dubrovniku.

"Radila sam pet mjeseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i pol tisuća kuna i smještaj, bez slobodnog dana, a nedjelju sam radila po cijeli dan. Samo su me jednom pustili da pođem doma na šest dana radi škole koju sam izvanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila", napisala je ova bivša djelatnica restorana.

"Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja naravno uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik 'kao lopatu', ali na nepravdu nisam nikad dužna ostala, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu, i uhvatio za nadlaktice i tresao od zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne, i ne želim ih iznositi u javnost", navela je ona upozorivši ljude da paze gdje se zapošljavaju.

"Za pet i pol tisuća kuna bila sam i spremačica, majstori i konobar, a ne vjerujem da bi itko to htio. Vraćam se doma, nisam se oporavila od šoka, a sinoć sam dobila najjači sedativ koji me onesvijestio koliko sam bila potresena", napisala je djevojka.

Dodala je kako je slučaj prijavila policiji, a najavila je prijavu i Državnom inspektoratu. Dubrovački dnevnik pitao je Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku o ovom slučaju.

"U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. rujna, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve tjelesne ozljede", napisali su iz policije.

"Zbog međusobnog vrijeđanja obje zaposlenice su prekršajno sankcionirane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcioniran zbog vike i tuče na javnom mjestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira", pojašnjavaju iz PU dubrovačko-neretvanske za Dubrovački dnevnik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.