Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
17. veljače 2020.
Problem plaća

Plenković: Radi se na dugoročno održivom rješenju za 'Đuru Đakovića'

Foto  Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2019. u 20:30 2019-12-06T20:30:04+01:00

»Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina. U tome će procesu Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu«, poručio je premijer Plenković

PLETERNICA Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u kako Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima »Đure Đakovića« te isto tako i na dugoročno održivom rješenju, a u tome će procesu »Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu«.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pleternice, u povodu dana grada premijer Plenković je tako odgovorio na novinarski upit ima li poruku za radnike »Đure Đakovića« te planira li ih doći posjetiti u Slavonski Brod.

»Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina. U tome će procesu Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu«, poručio je premijer Plenković.

Dodao je kako u ovome trenutku ne želi govoriti o tome tko bi mogao biti strateški partner »Đure Đakovića«.

»Imamo jedan cijeli koncept, kako da osiguramo posao za Đuru Đakovića«, a to znači i plaće za radnike za idućih nekolko godina«, istaknuo je premijer Plenković.

Na opasku novinara kako su radnici te tvrtke i dalje u štrajku i boje se mogućeg stečaja odgovorio je: »Riješit ćemo plaće«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.