Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1n
Sutra: 11° 11° 1n
21. rujna 2019.
Nova funkcija za ministricu?

Plenković: Nadam se da će Pejčinović Burić postati glavna tajnica Vijeća Europe

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2019. u 19:21 2019-06-21T19:21:16+02:00

»Nadam se dobrome, ali teško je biti sto posto siguran«, rekao je novinarima Plenković koji je u Bruxellesu sudjelovao na summitu EU-a

BRUXELLES Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je optimizam u pogledu mogućnosti da ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić uskoro bude izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

»Nadam se dobrome, ali teško je biti sto posto siguran«, rekao je novinarima Plenković koji je u Bruxellesu sudjelovao na summitu EU-a.

Sljedeći tjedan u Vijeću Europe na rasporedu je tajno glasovanje kojim se bira novi glavni tajnik te organizacije. Kandidati su Marija Pejčinović Burić i belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders.

Izrazio je zadovoljstvo što je »trenutačni postav hrvatskih političara na glavnim poslovima u državi i u vanjskim poslovima vrlo kompetentan te da se nikad dosad nije dogodilo da na svim funkcijama budu tako snažni i kompetentni političari«.

Plenković je odbio spekulirati tko bi mogao zamijeniti ministricu vanjskih poslova ako bude izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe, ističući da za to ima vremena jer je stupanje na dužnost u Vijeću Europe predviđeno tek 15. listopada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.