Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
29. siječnja 2020.
Kolona sjećanja

Mladi Jastreb: Svi koji žele zaustaviti kolonu, sretno im bilo

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 18. studeni 2018. u 12:47 2018-11-18T12:47:17+01:00

Evo hvala bogu i danas nakon 27 godina, i tako će i biti, svi koji žele zaustaviti kolonu, sretno im bilo, rekao je Borković 

VUKOVAR Zamjenik zapovjednika 204. vukovarske brigade i obrane grada tijekom bitke 1991. godine Branko Borković poznatiji kao Mladi Jastreb, u nedjelju je u Vukovaru poručio svima koji žele zaustaviti vukovarsku kolonu sjećanja da »nek' im je sa srećom«.

»Prvi put smo obilježavali ovaj datum 93. godine kada sam okupio ratne zapovjednike u Vinkovcima, nastavili 94. okupljanjem branitelja Vukovara u Đakovu, 96. sa deset izabranika kod generala (Jacquesa) Kleina gdje smo tražili da prestanu pirovati nacistički režim ovdje u okupiranom prostoru i prvi put smo došli na groblje. Evo hvala bogu i danas nakon 27 godina, i tako će i biti, svi koji žele zaustaviti kolonu, sretno im bilo,« rekao je Borković novinarima uoči početka komemoracija u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovaara.

Jacques Klein je bio prijelazni upravitelj UNTAES (UN-ove prijelazne vlasti u istočnoj Slavoniji), zadužen za mirnu reintegraciju tog okupiranog hrvatskog područja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.