Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
8. prosinca 2019.
Zeleno svjetlo

Ministarstvo zdravstva donijelo odluku: Spinraza za sve! Čeka se još samo odluka HZZO-a

Foto  Darko JELINEK
Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 29. svibanj 2019. u 21:16 2019-05-29T21:16:00+02:00

"Mišljenje povjerenstva za procjenu učinka lijeka je da odrasli bolesnici trebaju dobiti nusinersen, kao i da ga trebaju dobiti djeca na aparatu", rekao je HRT-u Milivoj Novak

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva napokon je donijelo odluku o liječenju djece oboljele od  spinalne mišićne atrofije  na respiratoru te starijih od 18 godina. Dalo je zeleno svjetlo za lijek Spinrazu - svi će dobiti lijek, javlja televizija N1.

Još se samo čeka formalna odluka HZZO-a. Povjerenstvo Ministarstva zdravstva donijelo je odluku. Spinraza za sve!

"Mišljenje povjerenstva za procjenu učinka lijeka je da odrasli bolesnici trebaju dobiti nusinersen, kao i da ga trebaju dobiti djeca na aparatu", rekao je HRT-uMilivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

Zadnju riječ ima HZZO, a proizvođač lijeka podnio je zahtjev za izmjenu smjernica prema kojima se lijek ne smije davati odraslima i djeci na respiratoru.

Iz HZZO-a potvrđuju:

"Prijedlog ovlaštenog predstavnika nositelja odobrenja za proširenjem indikacije za primjenu lijeka nusinersen na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja zaprimljen je i razmatran na jučerašnjoj sjednici. Dok je postupak u tijeku, a provodi se sukladno važećem Pravilniku, i nije donesena konačna odluka, Zavod ne može komentirati tijek postupka."

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.