Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
14. prosinca 2019.
Nu2

Milorad Pupovac poručio: 'Ako ova Vlada treba pasti - neka padne'

Milorad Pupovac poručio: 'Ako ova Vlada treba pasti - neka padne'
Milorad Pupovac poručio: 'Ako ova Vlada treba pasti - neka padne'
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2019. u 15:30 2019-10-13T15:30:35+02:00

Milorad Pupovac (SDSS) je danas u "Nedjeljom u dva" izjavio da stanje u prosvjeti već godinama nije dobro.

- Vlada je 2008. znatno smanjila plaće prosvjetarima i kada je došlo vrijeme da se nakon krize realizira ono što je obećano, onda se to nije realiziralo, već se razvlačilo u nekoliko "porcija". To se osjeti na uvjetima rada, entuzijazmu, kvaliteti. Plaće su samo jedan od segmenata. Onda kada nastavnici, profesori i učitelji vide da se nekima drugima povećava plaća, onda je teško njima reći da im se ne može podići plaća, kazao je Pupovac na HRT-u.

Odgovarajući na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića misli li da će pasti Vlada zbog pritiska HNS-a Pupovac je kazao da, ako tako treba biti, neka bude.

- Ako treba pasti, neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis, izjavio je.

Istaknuo je i da SDSS nije odlučio o tome koga će podržati na predsjedničkim izborima.

- Mi smo vrlo aktivni promatrači cijeloga procesa. Iz toga bi moglo proizaći da u jednom trenutku SDSS pozove birače da glasuju za nekoga, dodaje. Želimo da se kampanja koja je počela od izrazito desne pozicije vrati prema centru i tada ćemo vjerojatno imati bolje pretpostavke za donošenje odluke koga podržati, rekao je i dodao da Hrvatskoj treba ozbiljan predsjednik.

Funkcija predsjednika se estradizirala. Čak se kroz ovu kampanju uvelike i banalizirala, izjavio je. 

Pupovac je izjavio i da trenutačno nije u planu sastanak s predstavnicima HVIDRA-e, ali da će možda to biti u budućnosti.
- Kad bi se gledale izjave, i moje i tuđe, onda do sastanka s HVIDRA-om nikad ne bi došlo. Ne razmišljam o sastanku i nisam siguran da će u ovim okolnostima do toga doći, ali ako se to ikad dogodi, ni ja ni moji stranački kolege nećemo to odbiti, kazao je. Smatra da bi sastanak mogao biti nakon komemoracije u Vukovaru i drugim mjestima, rekao je na HRT-u.
Odgovarajći na pitanja u vezi s medijskim natpisima da je Hrvatsku usporedio s NDH, Pupovac je kazao da mediji imaju moć nešto dodati, preobličiti ili pak izostaviti, a potom je govorio i o tom intervjuu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.