Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4n
Sutra: 12° 12° 4n
14. studenoga 2019.
Komentirao izjave

Bošnjaković: Pupovac se ogradio od usporedbe Hrvatske sa NDH

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2019. u 19:33 2019-09-11T19:33:56+02:00

»Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga«, izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima

ZAGREB Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je ustvrdio kako se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom usporedbe sadašnje Hrvatske sa NDH.

»Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga«, izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima.

Na novinarsko pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, ministar Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na razini koalicije i stranaka dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jer »smatra da se Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava«.

Izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ukoliko SDSS ostane dio nje, kaže, nije ni čuo.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u srijedu da SDSS još nije donio odluku izlazi li iz vladajuće koalicije te je najavio da će o toj temi raspraviti stranačka tijela. Tom prilikom pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova »osudio vezu današnje Hrvatske s NDH«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.