Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Ususret kraljičinom govoru

Boris Johnson ponovno ima namjeru suspendirati parlament od 8. do 14. listopada

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2019. u 23:06 2019-10-02T23:06:30+02:00

Johnsonov ured objavio je da je nova predložena suspenzija najkraća moguća i omogućit će sve nužne logističke pripreme za kraljičin govor kojim se otvara nova parlamentarna sezona. Ova suspenzija ne bi trebala predstavljati pravni problem

LONDON Britanski premijer Boris Johnson zatražit će od kraljice Elizabete da suspendira parlament od idućeg utorka 8. listopada do ponedjeljka 14. listopada, kao što je tradicija uoči kraljičinog političkog govora.

Vrhovni sud je prošloga tjedna odlučio da je prethodna suspenzija parlamenta bila nezakonita i naredio parlamentu da se ponovno sastane.

Ta je suspenzija trebala trajati pet tjedana.

Johnsonov ured objavio je da je nova predložena suspenzija najkraća moguća i omogućit će sve nužne logističke pripreme za kraljičin govor kojim se otvara nova parlamentarna sezona.

Ova suspenzija ne bi trebala predstavljati pravni problem.

Britanski premijer je 28. kolovoza od kraljice Elizabete II. zatražio suspenziju parlamenta, a njegovi protivnici tvrde da je to napravio kako bi potkopao njihove pokušaje da spriječe njegov plan izlaska iz Europske unije 31. listopada sa ili bez dogovora.

Rad parlamenta bio je tom, poništenom odlukom, suspendiran do 14. listopada.

Govoreći u UN-u prošloga tjedna, Johnson je rekao da ga sudska odluka neće spriječiti da provede volju naroda i izađe iz EU 31. listopada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.