Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
6. prosinca 2019.
260 milijuna

Nastavljen rast izvoza hrvatskih proizvoda preko SPAR-a

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2019. u 15:11 2019-09-23T15:11:45+02:00

ZAGREB Veliki, srednji i mali hrvatski proizvođači u prvih su šest mjeseci ove godine putem trgovačkog lanca SPAR izvezli proizvode u vrijednosti od 260 milijuna kuna i to u Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju, objavili su u ponedjeljak iz tog trgovačkog lanca.

Najveći porast izvoza, kako navode, bio je u Austriju te u Italiju, a u potonjoj je izvoz porastao za 165 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U priopćenju se navodi da je dvostruki rast izvoza na slovenskom tržištu ostvarila tvrtka Cromaris, dok je Pisinium povećao izvoz za 74 posto na istom tržištu. Dobrim rezultatima može se pohvaliti i Vindija koja je izvoz u Sloveniju povećala za 19 posto.

SPAR Hrvatska očekuje daljnji rast izvoza jer zahvaljujući prodajnoj mreži SPAR-a, hrvatski se proizvodi kontinuirano plasiraju na police trgovina u zemljama u kojima SPAR posluje, ističu iz tog trgovačkog lanca.

"SPAR Hrvatska nastavlja pružati potporu hrvatskim dobavljačima i otvara im vrata za izvoz u sve zemlje gdje naša grupacija posluje. Posebno nas raduje što broj i količine hrvatskih proizvoda koji se izvoze u SPAR prodajnu mrežu rastu kontinuirano“, istaknuo je predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.