Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Obrat u Gospiću

'Trudnički trbuh je napravila od odjeće': Liječnici u šoku nakon zbrinjavanja "trudne migrantice"

'Trudnički trbuh je napravila od odjeće': Liječnici u šoku nakon zbrinjavanja "trudne migrantice"
'Trudnički trbuh je napravila od odjeće': Liječnici u šoku nakon zbrinjavanja "trudne migrantice"
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2019. u 21:56 2019-03-24T21:56:00+01:00

Za sve sudionike ove akcije spašavanja potom je uslijedio šok. Hospitalizirana žena uopće  nije trudna! Potvrdila nam je to i ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić

KORENICA Ono što se većini čini nemogućom misijom, postala je svakodnevica mnogim migrantima. Građani okolice Korenice svakodnevno javljaju o kolonama ljudi koji bez previše snalaženja hodaju planinom Plješivicom. Ondje još uvijek ima 20-ak cm snijega, a ionako nisku temperaturu snižava jaka bura.

Nakon jedne od dojava o viđenoj skupini migranata pretragu terena obavili su policijski službenici. Teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica kretanje nije uputno niti ljeti, a kamo li u ovo vrijeme. Prema dojavama na nepristupačnom terenu  nalazilo se više osoba, te da se među njima nalazi i ženska osoba u visokom stupnju trudnoće. Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć.

Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega. Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu.

S obzirom da je trudnica, činilo se, bila u vrlo visokom stupnju trudnoće, te da je bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli sa kolima Hitne medicinske pomoći koji su bili na putu. 

Žena je u 14.23 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu. 

Za sve sudionike ove akcije spašavanja potom je uslijedio šok. Hospitalizirana žena uopće nije trudna! Potvrdila nam je to i ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

Umjesto visoke trudnoće žena je bila omotana s mnoštvom odjeće pa ostaje pitanje na koji je način mislila obmanjivati javnost i ljude koji su je spašavali želeći pomoći njoj i „bebi“!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.