Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Nesreća u tunelu Schallberg

Srednjoškolci kojima je izgorio autobus u Švicarskoj stižu u Split

Autor:
Objavljeno: 13. siječanj 2019. u 16:09 2019-01-13T16:09:00+01:00

Autobus je planuo jučer nešto poslije 13 sati u švicarskom tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, no iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih

SPLIT Splitski srednjoškolci, kojima je u subotu u Švicarskoj izgorio autobus i u njemu dio njihovih osobnih stvari i dokumenata, u Split stižu oko 15 sati, doznaje se od majke jednog od učenika.

Glasnogovornica MUP–a Jelena Bikić rekla je za Hinu kako u slučaju kada hrvatski državljani iz nekog razloga u zemlji u kojoj borave ostanu bez osobnih dokumenata, naše veleposlanstvo im izdaje putni list koji im služi za povratak u matičnu zemlju.

Putnici potom u svojoj zemlji izrađuju nove dokumente na klasičan način, a to je slučaj i sa splitskim srednjoškolcima kojima je naše veleposlanstvo u Švicarskoj pomoglo u izdavanju tih zamjenskih dokumenata.

Autobus je planuo jučer nešto poslije 13 sati u švicarskom tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, no iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih.

U njemu se nalazilo 52 putnika od čega je bilo 48 srednjoškolaca koji su u Švicarskoj bili na skijanju od 4. siječnja. Još se pouzdano ne zna koji je uzrok vatre na autobusu, no prava je sreća što u požaru nije bilo ljudskih žrtava.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.