Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
11. prosinca 2019.
Nakon tri dana potrage

Ronioci pronašli tijelo kajakaša poginulog na Mrežnici

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2014. u 23:26 2014-07-02T23:26:05+02:00

Karlovačka policija priopćila je da je u mjestu Ključ u Općini Tounj oko 20,25 sati pronađeno i iz rijeke Mrežnice izvađeno tijelo 38-godišnjaka iz Zagreba, te da se provodi policijski očevid

KARLOVAC - Ronioci Aniterorističke jedinice Lučko pronašli su večeras tijelo poginulog kajakaša Željka Barišića i izvukli ga iz Mrežnice.

Karlovačka policija priopćila je da je u mjestu Ključ u Općini Tounj oko 20,25 sati pronađeno i iz rijeke Mrežnice izvađeno tijelo 38-godišnjaka iz Zagreba, te da se provodi policijski očevid. Pročelnik HGSS-ove stanice Ogulin Branimir Vučković potvrdio je Hini da je riječ o kajakašu za čijim tijelom se tragalo od nedjelje.

Željko Barišić se utopio kad je pao između veće kamene stijene i slapa u dubinu od devet metara, gdje se voda snažno vrtloži. Prema riječima HGSS-ovca Vedrana Salopeka, on i još četvorica kajakaša ispali su u nedjelju oko 11,50 sati iz svojih kajaka na slapu i uspjeli doći do mirne vode, ali je jedan kajak zapeo na slapu. Barišić ga je, kao najiskusniji među njima, pokušao isčupati, ali ga je voda podvukla pod slap i više nije isplivao.

Ronioci nisu mogli provjeriti je li poginuli kajakaš pod slapom jer je snaga vode prevelika. Zbog toga su protekla tri dana pripadnici HGSS-a i vatrogasci gradili dvije brane kako bi se matica rijeke Mrežnice preusmjerila na lijevu obalu i smanjila količina vode na desnoj, na slapu. To je omogućilo roniocima da urone pod slap.

Ugradili smo preko pet tisuća vreća s pjeskom, ali smo pomogli da se nađe tijelo utopljenika, kazao je Vučković. Dodao je da naporan posao još nije gotov jer ih sutra čeka i zahtjevno uklanjanje brana.

Branu su gradili dvadesetak pripadnika HGSS-a, vatrogasci karlovačke Javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Barilović i Belaj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.