Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Prisilio ju

Pročelnik u Ministarstvu poljoprivrede osumnjičen da je prisilio ženu na prostituciju u Puli

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2019. u 17:39 2019-10-11T17:39:19+02:00

Pročelnik istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede, 57-godišnji Albin Lampe, koji radi kao savjetnik za šume, osumnjičen je da je 30-godišnju Zagrepčanku prisiljavao na prostituciju u Puli i okolici, doznaje Glas Istre. Zagrepčanka je na pulsko područje došla odraditi sezonu, no onda je prisiljavana na 'dodatni posao'.

Pulska policija je zbog sumnje da je organizirao pružanje spolnih usluga, a potom iznuđivao 30-godišnjakinju, uhitila 57-godišnjeg muškarca iz Vodnjana. Proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 57-godišnjak počinio kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude. Prema neslužbenim informacijama radi se o Albinu Lampeu.

Tijekom današnjeg dana Lampe je ispitan u državnom odvjetništvu i u popodnevnim satima je doveden kod suca istrage.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 57-godišnjak od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njen odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

Muškarac je također i sam koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kad je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga, njemu i drugim osobama, 57-godišnjak ju je počeo iznuđivati. Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati spolne usluge ili će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njena znanja.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u petak u jutarnjim satima priveden upritvorsku jedinicu PU istarske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.