Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 16° 16° 4n
14. listopada 2019.
Vijesti s tržnice

PLODOVI MRŽNJE Prodavači voća pretukli ženu zbog boje kože

snimio Denis Lovrović
snimio Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2018. u 17:26 2018-02-09T17:26:42+01:00

Počeli su je vrijeđati na rasnoj osnovi dovikujući joj "Ciganko...odi m'rš je... ti mater..." i slične gadarije. Iako se žrtva odmaknula 41- godišnjak ju je nastavio vrijeđati i zaprijetio joj smrću. U tom času pridružila mu se i 39-godišnjakinja, koja je uz psovke i uvrede fizički nasrnula na nedužnu ženu.

ZAGREB - Policija je uhitila i dovela pritvorskom nadzorniku dvoje prodavača s tržnice Kvatrić koji su iz rasne mržnje usred bijela dana ovog tjedna istukli 41-godišnju ženu i zaprijetili joj smrću zbog boje kože. Nesretna žrtva državljanka je Jemena koja, kako doznajemo, živi i radi s obitelji u Zagrebu već 16 godina gdje joj se i rodilo dijete.

Napadači su 41-godišnjak i 39-godišnjakinja iz Zagreba koji na tržnici u Šubićevoj ulici prodaju voće a sad će odgovarati za kaznena djela zločina iz mržnje, prijetnju i pokušaj teškog ozlijeđivanja. Prema službenim informacijama bestidni napad dogodio se u utorak oko 15, 40 sati a kao navodni povod bila je cijena naranči od 30 kuna po kilogramu. Ženi je to bila previsoka cijena a raspamećeni par prodavača odgovorio je na riječi 41-godišnjakinje agresijom.

Počeli su je vrijeđati na rasnoj osnovi dovikujući joj "Ciganko...odi m'rš je... ti mater..." i slične gadarije. Iako se žrtva odmaknula 41- godišnjak ju je nastavio vrijeđati i zaprijetio joj smrću. U tom času pridružila mu se i 39-godišnjakinja, koja je uz psovke i uvrede fizički nasrnula na nedužnu ženu i otela joj vrećicu s voćem. Nasilna prodavačica nastavila ju je tući, počupala za kosu i udarala po leđima dok je žrtva pokušavala pobjeći.

U jednom času uspjela se otrgnuti i spasiti bijegom u jednu od pekarnica na tržnici. Radnici pekare zaključali su je u radnji kako bi je spasili od agresivne napadačice prije dolaska policije. Konačno, stigla je i policijska patrola koja je ubrzo shvatila da mora pozvati i pojačanje kako bi svladali agresivnu 39-godišnjakinju. Navodno, umiješali su se i ostali građani koji su pokušali spriječiti napad. Šokirana žrtva prevezena je u KBC Zagreb gdje su joj liječnici utvrdili lakše ozljede.

Državnom odvjetništu podnesena je kaznena prijava protiv oboje napadača - 41-godišnjaka za prijetnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, u oba slučaja povezanih s kaznenim djelom zločina iz mržnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.