Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 3
Sutra: 11° 11° 3
27. siječnja 2020.
Iza rešetaka

Ovo je napadač koji je u Stuparima brutalno pretukao čovjeka. Nesretnik je u životnoj opasnosti

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2019. u 8:04 2019-04-27T08:04:17+02:00

Glavić je osumnjičen za nanošenje osobito teške tjelesen ozljede, za što može dobiti od tri do dvanaest godina zatvora. Stradali 63-godišnji R. P. uz niz hematoma na tijelu, zadobio je krvarenje u mozgu i u induciranoj je komi

Grubo je napao i vrlo teško ozlijedio muškarca s kojim se prije toga posvadio u kafiću, udarao ga je šakom u lice i kada ovaj više nije mogao pružiti nikakav otpor. Inkriminacija je to pod kojom je jučer u riječki zatvor smješten Ilija Glavić (48), osumnjičen za »nanošenje osobito teške tjelesne ozljede«, i to stavak tog kaznenog djela za koji mu prijeti kazna od tri do dvanaest godina zatvora.

Stradalnik, 63-godišnji R. P. hospitaliziran u sušačkoj bolnici, zadobio je krvarenje u mozgu, uz niz hematoma na tijelu, u induciranoj je komi i u stanju životne ugroženosti, naglašava se iz Državnog odvjetništva.

Grubi fizički obračun 48-godišnjaka s 15 godina starijim muškarcem dogodio se na parkiralištu ispred kafića »007« na Stuparima (Marinići) u srijedu oko 17.15 sati. Ilija Glavić, rodom iz sela kod Bosanskog Broda, tereti se da je žestoko nasrnuo na 63-godišnjaka nakon prepirke u lokalu. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, kada se 63-godišnjak počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta u kojem su se dvojica prethodno sukobila, hodajući prema svom vozilu, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i povukao rukom prema sebi kako ne bi ušao u svoj auto.

Trenutak kasnije Glavić mu je, sumnja se, zadao udarac u lice, od kojeg je napadnuti počeo padati. Glavić ga je pridržao rukom da ne padne na tlo, pa mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Tada je nesretni 63-godišnjak pao na tlo. Uspio se nekako pridignuti, no napadač nije odustajao, ponovo je krenuo prema njemu. Zadao je 15 godina starijem muškarcu novi udarac šakom u lice, nanovo u istu, desnu stranu. Nakon toga je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo. Od zadanih udaraca šakom u glavu i udara u tlo, nesretni R. P. vrlo je ozbiljno ozlijeđen, toliko da se čak i strahuje za njegov život. Hitno je prebačen u bolnicu, pa hospitaliziran u Jedinici intenzivnog liječenja u sušačkoj bolnici, gdje je pod stalnom paskom liječnika.

Napadača je pak nakon incidenta privela policija, te ga podvrgnula kriminalističkom istraživanju. Koliko se može saznati, postoji snimka s nadzorne kamere na mjestu događaja koja ukazuje da je napadač žrtvi zadao višekratne udarce u glavu, pa i onda kada je bilo jasno da njegovog otpora više nema. Nakon okončane policijske istrage osumnjičeni Glavić predveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a na koncu, jučer poslijepodne, i pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc. Sutkinja je prihvatila prijedlog tužiteljstva i Glaviću odredila istražni zatvor zbog dvaju razloga, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.