Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
18. siječnja 2020.
Tko je sve snimao?

Detalji šokantnog napada: Napadača koji je u Zagrebu premlatio taksista jedva svladala četvorica policajaca

Detalji šokantnog napada: Napadača koji je u Zagrebu premlatio taksista jedva svladala četvorica policajaca
Detalji šokantnog napada: Napadača koji je u Zagrebu premlatio taksista jedva svladala četvorica policajaca
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2019. u 7:22 2019-04-17T07:22:27+02:00

Radi se o šokantnom slučaju koji je netko snimio mobitelom i proslijedio medijima. Brutalnost je izazvala zgražanje, jednako kao i činjenica da nitko nije priskočio u pomoć taksistu, inače umirovljenoj djelatnoj vojnoj osobi i dragovoljcu Domovinskog rata

Taksist koji je u noći sa subote na nedjelju brutalno premlaćen u centru Zagreba od strane podivljalog 23-godišnjaka, te pritom morao ispaliti dva hica u zrak kako bi se obranio, teško je ozlijeđen. Liječnici su mu dijagnosticirali prijelom kosti unutar lica te teške ozljede jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko. Najvjerojatnije ga očekuje operacija - piše Jutarnji list.

Radi se o šokantnom slučaju koji je netko snimio mobitelom i proslijedio medijima. Brutalnost je izazvala zgražanje, jednako kao i činjenica da nitko nije priskočio u pomoć taksistu, inače umirovljenoj djelatnoj vojnoj osobi i dragovoljcu Domovinskog rata.

Mladić koji je napao taksista predan je pritvorskom nadzorniku. Tereti ga se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a daljnji tijek istrage mogao bi pokazati i neku težu kvalifikaciju djela. Prijeti mu šest mjeseci do pet godina zatvora.

Svjedoci strašnog događaja ispričali su za Jutarnji kako je sve izgledalo. Vozač je ispred jednog kluba na zagrebačkoj Trešnjevci pokupio troje putnika - jednu djevojku i dva mladića. Na suvozačko sjedište smjestio se mladić koji je čitavo vrijeme bio agresivan te je prijetio svojim suputnicima, zbog čega su oni u jednom trenutku taksistu rekli da zaustavi auto kako bi se mogli maknuti od nasilnika. On je to i učinio, putnici sa stražnjeg sjedala su izašli, no mladić, moguće pod djelovanjem opijata, je tada svoju agresiju usmjerio prema vozaču. Vozača je počeo gušiti, a kada se on uspio osloboditi i izaći iz vozila, napad se nastavio. Agresivni 23-godišnjak šakama ga je nemilice udarao u glavu, dok ga je vozač pokušao smiriti povicima. Govorio mu je da to ne čini jer će ga morati ozlijediti, a u ruci je držao pištolj CZ.

Ispalio je jedan hitac u zrak kako bi mladića odagnao, no to nije bilo dovoljno. Mladić mu je vikao da baci pištolj i nastavio ga udarati, a on nije htio oružje ispustiti iz ruke kako ne bi palo u ruke mladića. Ispalio je i drugi hitac u zrak, te je uspio ući u vozilo, no nije mogao zatvoriti vrata. Tada je primio najteže udarce i to dva udarca nogom u glavu od mladića koji inače trenira nogomet, te su tada i nastale teške ozljede lica i oka.

Konačno je stigla i policija, a od očevidaca doznajemo da su za savladavanje pomahnitalog mladića, koji je u trenu dolaska dviju patrola i dalje lupao po vozilu i pokušavao dodatno ozlijediti taksista koji je polako gubio svijest, bila potrebna četvorica policajaca, piše Jutarnji list.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.