Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. siječnja 2020.
Počelo ročište

ČEKA SE PRESUDA Napadač na djevojku u Viškovu mogao bi dobiti do 30 dana zatvora

Foto Fiore Vežnaver
Foto Fiore Vežnaver
Autor:
Objavljeno: 31. prosinac 2018. u 12:14 2018-12-31T12:14:00+01:00

Šimu L. formalno se tereti za naročito drsko ponašanje - prema članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna, od 50 do 350 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama

Na Prekršajni sud u Rijeci danas je malo prije 12 sati doveden Šime L. (26), ponovno u lisicama, ali ovaj put bez lanaca na nogama. Kombijem pravosudne policije dopremljen je iz pritvora na trg bana Josipa Jelačića, nakon čega je pješice stigao do stotinjak metara udaljenog suda.

Pred sucem Željkom Kurjegom danas će iskaz dati još redar iz noćnog kluba Life gdje je počeo sukob koji je za epilog imao napad na djevojku, kao i još dvije, navodno, maloljetne svjedokinje događaja. Šimu L. formalno se tereti za naročito drsko ponašanje - prema članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna, od 50 do 350 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama, a može se izreći i kazna do 30 dana zatvora.

Mada je u nekim medijima bilo napisa da je 26-godišnjak i udarao glavom djevojke o asfalt, pa su na temelju takvih teza stizala i oštrija reagiranja zašto policija napadača ne progoni kazneno, već samo prekršajno, činjenica je da se Šime L. ne tereti baš za tako grubi, svirepi napad. Službeno je okrivljen da je ošamario djevojku, »udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup«. Policija ga sumnjiči, kako je to i izvijestila u svom priopćenju, da se to dogodilo nakon što je u petak rano ujutro remetio javni red i mir u noćnom klubu, te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, a jednu od njih, 19-godišnjakinju, lakše ozlijedio.

Foto Fiore Vežnaver

Neslužbeno se saznaje da je okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku. No, pred sucem prekršajnog suda tvrdio je da cijeli slučaj nije bio baš toliko nasilan, kategorički odbacujući tvrdnje da je glavom djevojke udarao o tlo. Objašnjavao je da je u slučaju bio značajan upliv alkohola, da su svi pili, te da su u incidentu »drugi skočili« na njega.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.