Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
14. studenoga 2019.
Velika karijera

Rocky i Rambo se još bore: Stallone neumorno snima unatoč poznim godinama

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. kolovoz 2018. u 7:33 2018-08-07T07:33:03+02:00

Jedan je od rijetkih holivudskih glumaca koji uz uspješnu karijeru ima i dug i skladan brak i divnu obitelj

L egendarni američki filmski glumac, scenarist, producent i redatelj Sylvester Stallone, jedan od najpopularnijih svjetskih filmskih akcijskih junaka koji je najpoznatije uloge ostvario je u serijalima filmova o Rockyju i Rambu, trenutno s obitelji ljetuje na francuskoj rivijeri.

NETKO bi mogao pomisliti da uživa u zasluženoj (glumačkoj) mirovini budući da je 6. srpnja navršio 72 godine, no samo se odmara između nekoliko filmskih projekata.

Jedan je od rijetkih holivudskih glumaca koji uz uspješnu karijeru ima i dug i skladan brak i divnu obitelj s kojom trenutno uživa u ljetnim radostima na svojoj jahti. Njegove tri kćeri Sophia (21), Sestine (20) i Scarlett (16) izgledaju savršeno u badićima, ali ni njihova majka, bivši model Jennifer Flavin (49), ne zaostaje mnogo za njima sa svojom još uvijek zavidnom figurom. Sve tri sestre vrlo su vrijedne učenice i studentice. Najstarija Sophie studentica je komunikologije, Sestine je uspješna poduzetnica, a Scarlett je srednjoškolka.

SYLVESTER Stallone je postao megapopularan i zbog toga što nije snimao raznolike akcijske filmove već je glumio u megapopularnim filmskim serijalima Rocky i Rambo. Slično kao i Tom Cruise (Nemoguća misija), Harrison Ford (Indiana Jones, Zvjezdani ratovi) ili Mel Gibson (Smrtonosno oružje) i Sylvester Stallone je ulogama u serijalima filmova Rocky i Rambo navikao publiku na te likove, na sebe i na očekivanja kad će novi nastavci s njihovim dogodovštinama. Filmski serijali su zbog toga blaženstvo za glumca, ali i prokletstvo jer ga publika poistovjeti s tim likom i jako ga se teško kasnije otarase.

DA BI malo pobjegao od Rockyja i Ramba, Stalone je stvorio dva nova lika u dva nova serijala, iako u svojim planovima nije izostavio ni Rockyja ni Ramba. Prvi od tih Stalloneovih novijih filmskih serijala je serijl Plaćenici a drugi Plan za bijeg čiji se drugi nastavak Plan za bijeg 2: Pakao, trenutno prikazuje i u hrvatskin kino dvoranama. U prvom Planu za bijeg iz 2013. godine uz Sylvestera Stallonea (Ray Breslin) glumi i Arnold Schwarzenegger. Dva najveća i najpopularnija akcijska glumca današnjice u filmskom businessu ljuti konkurenti a u privatnom životu jako dobri prijatelji planiraju bijeg iz Grobnice, zatvora iz kojeg je nemoguće pobjeći u koji se, kako mu i samo ime govori, može ući ali ne i izići živ.

U Planu za bijeg 2: Pakao uz Sylvestera Stallonea glume Dave Bautista i Jaime King. Godinama nakon što je pobjegao iz ultramodernog zatvora Grobnica iz kojeg je nemoguće pobjeći, Ray Breslin je okupio novu vrhunsku ekipu. Međutim, kada jedan od članova njegovog tima nestane, Breslin je prisiljen vratiti se u pakao na zemlji i ponovo pobjeći iz istog, kako bi spasio svog prijatelja. Koliko su oba nastavka finacijski uspješna govori i podatak da je u postprodukciji i treći nastavak Plana za bijeg nazvan Escape Plan 3: Devil's Station. A Plaćenici?

TIJEKOM međunarodnog filmskog festivala u Cannesu 2014. godine na ulicama koje vode prema festivalskoj palači odjednom se, bez ikakve najave i upozorenja, pojavilo nekoliko tenkova. Iako je Francuska poznata kao jako demokratska zemlja u kojoj je vojska potpuno pod kontrolom prva pomisao prisutnih je bila da je došlo do vojnog udara. Međutim zabrinutost je prošla kad su na tenkovima ugledali najveće holivudske snagatore, megazvijezde akcijskih filmova. Na i u tenkovima koji su upali na festival su bili Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, Mel Gibson, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Dolph Lundgren, Kel­lan Lutz i Jason Statham i u punoj su se ratnoj spremi vozili na press konferenciju za film Plaćenici 3: 3D.

Glumačka ekipa filma okupirala je filmski festival u Cannesu i iskoristila ga za promociju svog dugo očekivanog uratka koji je okupio najbolje akcijske glumce današnjice. Predvodio ih je Sylvester Stallone, idejni tvorac Plaćenika iz 2010. godine i glavni glumac u tom serijalu koji ima već tri nastavka. Ovih dana najavljenje i novi nastavak Plaćenici 4 koji bi trebao biti gotov 2020. godine.Trebao je to biti jedan jedini film o ostarjelim zvijezdama akcijskih filmova koji prije mirovine žele samo još jednom sebi i svima pokazati da još nisu za otpad ali se zbog velikog financijskog uspjeha pretvorio u serijal.

A ROCKY I RAMBO? Rambo serijal o ratniku Rambu je doživio već četiri ekranizacije i Rambo 5 dogodine ide u predprodukciju, dok je Rocky serijal o boksaču Rockyju dosad je ekraniziran sedam puta a Creed 2 najavljen je za kina 21. studenoga ove godine. I u Creed: Lehenda je rođena i u Creed 2 Sylvester Stallone se vraća kao trener. Glumi Rockyja koji je svoju boksačku karijeru završio, te je sada trener mlađem boksaču. Devetnaestog veljače ove godine na društvenim mrežama ponovno se pojavila lažna vijest da je Sylvester Stallone umro od raka prostate.

Stallone se ženio tri puta: s fotografkinjom Sashom Czack, s danskom glumicom Brigitte Nielsen i s bivšim američkim supermodelom Jennifer Flavin koju je oženio 1997. godine i s kojom je i danas u sretnom braku.

SLIČNA lažna vijest plasirana je u medije prije 18 mjeseci, a tada se pisalo kako je Stallone pronađen mrtav u svom domu. Sylvester je kao dokaz da je živ na svom Instagram profilu objavio poster za svoj novi film Creed 2 na kojem stoji sa Dolphom Lundgrenom. Interesantno je da se lažne vijesti o njegovoj smrti pojavljuju pred najavu novih filmova, pa ako ih on ili producenti i PR službe sami ne lansiraju, dobro im dođu za reklamu tih projekata.

Sylvester Stallone je osim u navedenim filmskim serijalima glumio i u mnogim drugim popularnim filmovima kao što su Cobra, Tango i Cash, Cop Land, F.I.S.T., Bijeg u pobjedu, Cliffhanger, Specijalist, Uhvatite Cartera, Spy Kids: Završna igra i Obračun legendi, da navedemo samo neke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.