Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 6
Sutra: 5° 5° 6
12. prosinca 2019.
Prvi potez novog rukovodstva

Povratak otpisanog na HTV: Branimiru Biliću "Tema dana"

Branimir Bilić
Branimir Bilić
Autor:
Objavljeno: 23. travanj 2013. u 15:44 2013-04-23T15:44:56+02:00

Dolazi kao alternativa Goranu Rotimu koji je imenovan ravnateljem programa HRT-a od strane glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana

ZAGREB Branimir Bilić novi je urednik i voditelj emisije »Tema dana«! Na to mjesto, kako se neslužbeno saznaje, dolazi kao alternativa Goranu Rotimu koji je imenovan ravnateljem programa HRT-a od strane glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Premijernu izvedbu trebao bi Bilić imati u srijedu navečer.

Povratak Branimira Bilića na male ekrane, nakon što mu je u rujnu prošle godine iz programske sheme ispao »Puls Hrvatske«, tako je prvi konkretan potez povučen nakon što je HRT dobio novo programsko čelništvo. Teško je, međutim, razjasniti tko je ovu odluku donio. HRT, naime, ima ravnatelja programa i ima glavnog urednika HTV1 Željka Rogošića, no još nema Informativno medijski servis koji bi po novom Radmanovom ustroju trebo biti srce Informativnog programa. Pa, dok su na čelu kuće novi ljudi, Informativni program gazi po starom i njime ravna v.d. urednik Domagoj Novokmet.

Saznati je li Bilićev povratak Novokmetova odluka, Rogošićeva, ili Rotimova, ako je već nisu donijeli svo troje zajedno, bilo je nemoguće. Da, pak, sve bude prisavski nevjerojatno, pušten je glas da je Bilić zapravo izbor Sanje Mikleušević Pavić i Danka Družijanića koji također rade »Temu dana«, inače format kojeg je Mikleušević Pavić ustoličila. Zvuči najblaže rečeno teško vjerojatno, poglavito ako se zna da je »Puls Hrvatske« skinut s programa u doba kad je Informativni program vodila Mikleušević Pavić.

Bilo kako bilo Branimir Bilić ima priliku i ukazanjem na ekranu opravdati svoju posve pristojnu plaću. Nije doduše da mu projekte nisu nudili i ranije. Pisalo se kako mu je nuđeno da na HRT 4 vodi saborsku kroniku, ali je odbio. Umjesto na četvrtom evo ga na HTV1 u termin prije Dnevnika. Pitanje je samo hoće li ova 'haiku' forma – emisija traje 15-tak minuta naspram sat i nešto koliko je trajao »Puls Hrvatske« – biti dovoljna za tolikog erudita.

Ostaje vidjeti i je li ovaj potez najava nekih drugih povrataka skoro pa prežaljenih asova i početak konačne eliminacije svega kadra na krilima kojeg je Goran Radman došao na vlast te okretanje novog čelništva nekim starim vrijednostima.

Ne treba, naime, zaboraviti da je Bilić ukidanje »Pulsa Hrvatske« popratio onomad ljutitim pismom javnosti u kojem među ostalim stoji: »Izvršitelji ove odluke su politički novoimenovani v.d. namještenici HTV-a iz programskog i upravnog vodstva. Ovom nečasnom poslu svoj obol dali su plaćenici medijskog i kriminalnog podzemlja u RH i reketarske PR agencije, uključujući i PR volonterke Vlade RH. Riječ je o osveti za izgovaranu istinu u emisiji „Puls Hrvatske», koja se nije libila najozbiljnijih i najopasnijih tema u kojima su kritički analizirani politički, tajkunski i kriminalni centri moći u RH.«

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.