Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Anti-Marvel

Popularna glumica misli da Marvel "guši" kina, s njom se složio i Scorsese

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 12. listopad 2019. u 11:02 2019-10-12T11:02:58+02:00

"Pokušao sam, znate? Ali to nije kino" izjavio je slavni redatelj, dodajući da uz svu lovu i najbolje svjetske glumce, ti filmovi ne prikazuju realna ljudska iskustva.

Glumica Jennifer Aniston (50) smatra da bi trebalo biti manje Marvelovih filmova čime bi se doprinijelo raznolikosti žanrova u kinima. Tvrdi da su Marvelovi filmovi pretjerali sa žanrom superheroja te doveli do "poplave" filmovima prema stripovima, prenosi LADBible.

Za Variety kaže da "poplava" takvih filmova guši raznolikost u kinima. Aniston kaže bi voljela vidjeti povratak drama i komedija koje vode realni likovi, radije nego oni stvoreni CGI tehnikom.

"Mislim da bi voljeli povratak ere Meg Ryan. Mislim da bi bilo lijepo otići u kino i sjediti tamo, opušteno. Vratimo natrag Terms of Endearment,  Heaven Can Wait, Young Frankenstein, Blazing Saddles, Goodbye Girl", kaže glumica. 

S gotovo dvadeset novih filmova o superherojima koji nas čekaju tijekom slijedeće tri godine, čini se da se nećemo tako brzo vratiti filmovima koje želi Aniston. No, glumica nije jedina koja progovara o "gušenju" Marvelovih superjunaka. Nedavno je i redatelj martin Scorsese izjavio da Marvelove filmove uopće ne smatra kinematografijom.

"Pokušao sam, znate? Ali to nije kino" izjavio je slavni redatelj, dodajući da uz svu lovu i najbolje svjetske glumce, ti filmovi ne prikazuju realna ljudska iskustva.

"Iskreno, uz glumce koji rade najbolje što mogu u tim okolnostima i neovisno o tome koliko su dobro napravljeni, mene to podsjeća na tematske parkove. To nije kinematografija ljudskih bića koja pokušava stvoriti emocionalno i psihološko iskustvo za drugo ljudsko biće", zaključuje redatelj, a prenosi LADBible.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.