Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
23. siječnja 2020.
Boli ju pipi

Kraljica opuštenosti: Otkriveno tko je djevojka po kojoj je napravljen spomenik na Bačvicama

Foto: društvene mreže i privatni album
Foto: društvene mreže i privatni album
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2019. u 7:42 2019-10-18T07:42:16+02:00

Misteriozna djevojka prema kojoj je oblikovan, ovaj vikend postavljeni spomenik na splitskoj plaži Bačvice, razotkrivena. Riječ je o Mirni Matić iz Siska, koja je ponosna nositeljica oblina isklesanih u spomeniku.

Spomenik je organizator natječaja, tvrtka Dalmacijavino, opisao baš kako i zaslužuju sve djevojke koje su se prijavile:

– U čast svim neutegnutima, koščatima, punašnijima, krakatima, zdepastima i prosječnima... Stotine sudionica i sudionika pokazali su kako se nosi opušteno i kako se svatko može dobro osjećati u svojoj koži", kažu iz uprave splitske tvrtke o velikom finalu zabavne ljetne kampanje za njihov popularni 'Pipi' napitak, porpraćenu sloganom #bolimepipi.

S obzirom kako je spomenik podignut živućoj osobi, sve je zanimala priča pobjednice ovog originalnog natječaja.

Slobodna Dalmacija piše kako je fotografija po kojoj je napravljen kip nastala na Braču.

- U nagradnoj igri sudjelovala sam sasvim slučajno! Bile smo na Braču, u Supetru, a fotografija koju sam poslala, po kojoj je napravljen kip, je s plaže Acapulco. Za foto natječaj sam saznala preko Fejsa. Pratim Pipi i veliki sam ljubitelj. Zapravo se uopće nisam obazirala previše na sami spomenik neisklesanom tijelu, već samo na nagradnu igru… Kako smo bile na moru, frendica me slikala i sudjelovale smo – nadale smo se eventualno osvojiti majicu, torbu za plažu kad smo, eto, već konačno na plaži, rekla je.

Organizatori su prepoznali originalnost u Mirninoj pozi i odabrali je kao pobjednicu. Tako je nastao spomenik neisklesanom tijelu koji je postao viralni i medijski hit.

foto: Instagram

Mirna inače radi u pekarnici, a svjesna je da ima malo »viška« kilograma na svome tijelu, ali to je nimalo ne brine. Vrlo je aktivna, pa uz tjelovježbu obožava i kuglanje, putovanja, druženja i izlaske s prijateljima.

Uostalom, kaže Mirna i »Marilyn Monroe je imala koji kilogram viška!«

Jedino joj je kaže žao što u prvom obraćanju nije poručila da se prema spomeniku odnose kao i prema svim ostalima i da je slobodno uhvate za guzu, baš kao što se Grgur Ninski hvata za prst!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.