Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
24. siječnja 2020.
Dreft Fashion Week

foto Polugoli Mrle slavio ideju klistiranja

Foto: Srđan Vrančić / CROPIX
Foto: Srđan Vrančić / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2011. u 7:33 2011-11-28T07:33:00+01:00

Publika će teško zaboraviti Mrleta u jednodijelnom trikou s dugim nogavicama, kako poskakuje nudeći pogledima šljokičasto obrubljen veliki otvor među nogama

ZAGREB Granica koja dijeli pametnu, smišljenu provokaciju od prazne obijesti i samozadovoljnog neukusa, preksinoć je na Dreft Fashion Weeku prijeđena puno puta, zahvaljujući skupini Let 3 koja se u ulozi manekena-lakrdijaša priključila predstavljanju nove kolekcije modne dizajnerice Ivane Popović.

 Slaveći ideju klistiranja, bend se prvo šetao odjeven u uske hlače, topiće s kapuljačama i šarena voluminozna pletiva. Ostat će zapamćena slika Mrleta odjevenog u jednodijelni crni rupičasti triko s dugim nogavicama, kako divlje poskakuje nudeći pogledima šljokičasto obrubljen veliki otvor među nogama.

dreft4
Modna revija Ivane Popović na Dreft Fashion Weeku, foto S. Vrančić, Cropix

Bend je nakon izlaska na pistu zasvirao uspješnicu »Klistir« koja je poslužila kao glazbena podloga za predstavljanje ženskog dijela kolekcije: taj su dio odradile djevojke koje su se uživljeno bacale po podu, međusobno tukle i jedna drugu čupale za kosu. Teško probavljivo bilo je poglavlje performansa koje se svodilo na vjerno oponašanje gesta i hoda osoba s tjelesnim i mentalnim invaliditetom.

Subotnjom je večeri Let 3 ostavio dojam prestarih, a nezrelih budaletina koje izgladnjelo hlape za pažnjom i spremni su nisko pasti da ju dobiju. Svjesni da će ih dio publike zauvijek voljeti bespogovorno, ovaj je istup bio nekovrstan test naklonosti ostatka misleće publike koja ne pada olako na jeftine skečeve s genitalijama i majmuniranjem.

Otužan je bio pokušaj benda da tom cirkusu na pisti nakalemi opravdanje u vidu iščitavanja »predgovora«, to jest opisa načina na koji se klistiranje može provesti kod kuće, a još tužniji onaj dio u kojemu su predložili čišćenje crijeva pred ovršiteljima – da bi time dali toj temi i društveno kritički predznak.

Tko je na finalnu večer Fashion Weeka došao zbog mode, morao je otići razočaran i čak osupnut spoznajom da je dizajn odjeće za dobar dio autora postao tek izlika da na pisti prirede što luđi tulum i osvoje minutu u trač-rubrikama. U tome se s Popovićkom natjecao, ipak nešto suptilnijim oružjem, mladi Toni Rico, natjeravši svoje manekene da po pisti afektiraju glumatajući muške kurve.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.