Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
29. siječnja 2020.
Humanitarna akcija

Veselo druženje u Glazbenom vrtuljku: Mia i Klaudija označile početak akcije za slabovidnu djecu

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 11. travanj 2018. u 19:56 2018-04-11T19:56:00+02:00

RIJEKA Veliko, lijepo i nadasve ugodno iznenađenje dočekalo je danas Klaudiju Jugović kad se u riječkom studiju Glazbeni vrtuljak susrela s – Mijom Negovetić.

Za Klaudiju, inače učenicu OŠ Pećine, to je bila tajna dok je Mia bila upoznata s činjenicom da će ekipa Kanala Ri u sastavu Lidija Šušak, Larry Ambrozich te Ivan Ožanić snimati najavni spot za ovogodišnju humanitarnu akciju Sve za našu djecu koja je ovog puta namijenjena slijepim i slabovidnim učenicima koji pohađaju Osnovnu školu Pećine. To je naime jedina škola u Županiji koja provodi program za slijepe i slabovidne učenike.

Potrebna im je oprema za opremanje senzorne sobe te strojevi za Brailleovo pismo. Stoga je već tradicionalna akcija koju provode Humanitarna udruga Riječko srce, čiji je utemeljitelj Dalibor Horvat Hoky i Kanal Ri, a uz medijsku podršku Novog lista, i namijenjena toj školi.

Inače to nije prva akcija za obnovu te škole koja je početkom 2014. godine vandalskim činom u velikoj mjeri devastirana. Time su u posebno tešku situaciju dovedena upravo slabovidna djeca s obzirom da su ostala praktično bez mogućnosti za čitanje i edukaciju.

FO1104ED3

Ovogodišnja akcija ima i svoju himnu »Bajka« koju pjeva Mia Negovetić.

Sve u svemu bilo je posebno ugodno u Glazbenom vrtuljku gdje su zanimljivom događaju prisustvovale i majke Kristina Negovetić te Andrea Jugović, dok je čitavu tu priču glazbeno pratila Elena Tomečak Zdjelar, popularna članica riječkog ženskog sastava E.N.I.

FO1104ED2

No, dosta priče – krenimo u akciju. U funkciji je humanitarni telefon tako da se pozivanjem broja 0609009 ( cijena je 5 kuna + PDV) može donirati školu Pećine i njezine slabovidne učenike, dok se veliki finale sprema za 10. svibnja na Trgu Riječke rezolucije.

Tad će se održati veliki humanitarni koncert koji će prenositi Kanal Ri I Tv Istra. Za vrijeme njegovog trajanja na Kanalu Ri bit će organiziran »call centar« u kojem će se nakon pozivanja broja 0609009 javljati poznate osobe iz svih domena društvenih djelatnosti – sportaši, pjevači, političari, znanstvenici, novinari, naprosto svi oni koji se već tradicionalno odazivaju humanitarnim akcijama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.