Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Primorje Aqua Maris

Riječke sirene spremaju pravi božićni spektakl: "Ledeno carstvo" sutra na bazenima Kantrida

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2018. u 13:11 2018-12-18T13:11:54+01:00

Koreografije na teme iz poznatog crtića »Frozen« izvest će stotinu plivačica svih uzrasta. Bit će to show na vodi kojim će na najbolji mogući način biti zaključena izuzetno uspješna sezona

RIJEKA Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris sutra na Bazenima Kantrida priprema tradicionalnu božićnu reviju koja će, kao i sve dosadašnje prethodne predstave na vodi, donijeti predivne koreografije riječkih sirena i puno divne glazbe. Ovogodišnja revija nosi naziv »Ledeno carstvo« i inspirirana je popularnim animiranim filmom »Snježno kraljevstvo«.

Koreografije na teme iz poznatog crtića »Frozen« izvest će stotinu plivačica svih uzrasta.

Bit će to show na vodi kojim će na najbolji mogući način biti zaključena izuzetno uspješna sezona u kojoj su riječke sinkroplivačice osvojile 12 zlatnih medalja na državnim prvenstvima (apsolutne prvakinje države u seniorskoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji) kojima treba dodati i 5 osvojenih medalja (od toga 3 zlatne) na Kupu tehničkih vještina te osvojenih 10 medalja (od toga 4 zlatne) na Kupu slobodnih rutina.

Osim toga, ostvareni su i zapaženi reprezentativni nastupi na Europskom juniorskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu te Mediterrean cupu za mlađe juniorke.

Ples na »suhom«

– Svake godine uoči Božića tradicionalno organiziramo božićnu reviju. Ove godine tema je film »Frozen«, Elsa i Anna... Sve curice u klubu poludile su za njima pa smo se zato ove godine odlučili za tu temu. U reviji sudjeluje sto cura, od najmlađih, curica koje su prvi put došle ove godine, do cura koje imaju 20 godina, studiraju, ali se i dalje aktivno bave sinkroniziranim plivanjem.

Ulaznice

Revija počinje u 18 sati, ulaznice je, po cijeni od 30 kuna, u pretprodaji moguće kupiti u tajništvu Kluba, a sve informacije moguće je dobiti pozivom na broj 051621682. Ulaznice će biti moguće kupiti i prije početka predstave na Bazenu.

To je naša priča kojom zaključujemo sportsku sezonu i otvaramo sljedeću. Ove smo godine upisali 40-ak novih curica, a zanimljivo je da smo ove godine u reviju u vodi uključili malo starije curice, one stare 5, 6 godina, dok će one stare 4, 5 godina jedine ostati izvan bazena i plesati na suhom, otkrila nam je jedna od trenerica, Marta Jeličić.

Uz nju reviju pripremaju: glavna trenerica Valeria Petrachina te trenerice Jelena Garabiljević, Tara Pavić, Ivana Host, Monica Lazarić, Marija Šavko, Rebecca Domika, Aleksandra Saršon Pezelj i Iva Matanović. Trenerice potpisuju režiju i koreografije, za scenu je tradicionalno zadužena Aleksandra Saršon Pezelj, dok će se za ozvučenje i rasvjetu pobrinuti dečki iz tvrtke Cyclorama.

Na svakoj božićnoj reviji tradicionalno se održava i nagrađivanje najboljih – najredovitijih, najuspješnijih plivačica.

Upisujemo i dečkiće

– Ova je godina bila odlična, jako uspješna! Dominirali smo u svim kategorijama i osvojili sva zlata koja smo mogli osvojiti. U Rijeci je prošlog tjedna održano državno prvenstvo tehničkih vještina, tzv. figura, a naše su cure nastupale u svim kategorijama: kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i seniorke.

Dosadašnje teme

Plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris dosad su izvele deset uspješnih mjuzikala i revija (teme iz mjuzikala »Chicago«, »Briljantin«, »Mamma mia« i druge), neke u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca kao dio programa Riječkih ljetnih noći. Za božićne revije tradicionalno se biraju »hladnije« teme kao što su »Kako je Grinch ukrao Božić«, »Elf«, »Snježna kraljica«.

Matea Butorac osvojila je zlatne medalje u seniorskoj i juniorskoj kategoriji i time potvrdila svoju kvalitetu u cijeloj državi, 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojila je Tea Mustać, u mlađoj juniorskoj kategoriji 2. mjesto osvojila je Enea Šebelja, a među kadetkinjama je 3. mjesto osvojila Katja Bedić, dodala je Jeličić.

Seniorke Kluba sinkroniziranog plivanja »Primorje Aqua Maris« bile su najbolje i na državnom prvenstvu održanom u svibnju na Bazenima Kantrida.

To je natjecanje ušlo u povijest i kao prvo u Hrvatskoj na kojem je nastupio mješoviti duo, točnije predstavnici splitske »Dolfine« Sara Vidan i Matko Lulić. Mladi Osječanin, student Kineziološkog fakulteta u Splitu, donedavno nije imao veze ni s plivanjem ni s vaterpolom, ali se u sinkroniziranom plivanju snašao i više nego odlično. Riječki sinkroklub za sada nema ni jednog muškog člana.

– Mi upisujemo i dečkiće i mogu nam se priključiti ako žele, ali ih još nema u našem klubu. Ako dečkići žele doći, neka nam se slobodno pridruže, zaključila je Marta Jeličić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.