Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Glazbena diva

Radojka Šverko otvara 28. Festival Jazz.hr/Proljeće

Radojka Šverko / Foto: Novi list
Radojka Šverko / Foto: Novi list
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2018. u 13:30 2018-04-10T13:30:17+02:00

Festival jazz.hr do sada je ugostio više od tisuću domaćih i svjetskih glazbenika na tristotinjak koncerata.

Ovogodišnji, 28. po redu festival Jazz.hr/Proljeće, održat će se od 2. do 5. svibnja a četverodnevni program vrhunskih jazz koncerata ovorit će u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu glazbena diva Radojka Šverko.

»Na programu koncerta naći će se jazz standardi iz američke pjesmarice u obradi nagrađivane umjetnice i njezinih kolega, riječkih glazbenika. Moćan glas i način interpretacije Radojke Šverko publiku će odvesti u poseban svijet jazza od prvog do posljednjeg takta koncerta«, stoji u najavi.

Drugi dan rezerviran je za Mirokado orkestar. Miro Kadoić okupio je jazz orkestar vrhunskih glazbenika, a koncert će posvetiti 90. godišnjici rođenja Erica Dolphija. Kao gost, uz Mirokado orkestar, nastupit će svestrani Chico Freeman, stručnjak za glazbu Erica Dolphyja.

Saksofonist, klarinetist, trubač, pijanist, skladatelj i producent, Chico Freeman će 3. svibnja u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu održati i jazz radionicu.

Trećeg dana festivala solo recitalom predstavit će se Krzysztof Kobylinski, poljski skladatelj, pijanist, autor tridesetak albuma temeljenih na jazz, etno, neoklasičnoj i elektronskoj glazbi.

Festival će, 5. svibnja, virtuoznim improvizacijama na originalan način zatvoriti svestrani austrijski saksofonski kvartet SaxoFour.

Festival jazz.hr do sada je ugostio više od tisuću domaćih i svjetskih glazbenika na tristotinjak koncerata.

Svi koncerti održavaju se u KD Blagoje Bersa Muzičke akademije, a kao zagrijavanje za festival najavljen je koncert Nove nade jazza »Marjan Marjanović»26. travnja u Boogie klubu, na kojemu će se predstaviti neafirmirani jazz glazbenici.

»Jedinstven spoj improvizacije, ritmičkih promjena te virtuoznosti svakog umjetnika, koncerte pretvara u jedinstvene doživljaje koji se ne propuštaju. Raznovrsan program Jazz.hr/proljeće festivala publici obećava četiri dana vrhunskih jazz koncerata s umjetnicima koji će svojim izvedbama publiku odvesti u čaroban svijet jazza«, poručuje se u najavi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze