Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. siječnja 2020.
Ri Rock Kipići

foto Počeo je jubilarni, 40. Ri-rock: Legendarnom Zoffu uručena nagrada za životno djelo

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2018. u 22:58 2018-12-07T22:58:00+01:00

Nagrada Ambasador: Bend koji najbolje predstavlja Rijeku pripala je Letu 3

RIJEKA Prvom dodjelom nagrada Ri Rock Kipić u petak navečer u prepunom Palachu započeo je jubilarni, 40. Ri Rock Festival. Priznanja su dodijeljena u devet kategorija. Nagrada Ambasador: Bend koji najbolje predstavlja Rijeku pripala je legendarnom Letu 3, jednom od najpoznatijih i najdugovječnijih riječkih rock bendova.

Nažalost, zbog koncerta u Zadru letovci nisu nazočili dodjeli. Legenda – nagrada za životno djelo otišla je u ruke još jedne istinske legende Ri Rock scene, frontmena grupe Grč, Zorana Štajdohara Zoffa.

Nagrade, Ri Rock Kipići, izrađeni od reciklirane plastike, napravljeni su u suradnji sa Savezom udruga Molekula, unutar novog pilot-projekta ReUse centra. Svi su slavljenici pored nagrada dobili i »limited edition« Ri Rock Pivo u kašetici koja je također izrađena u sklopu novog projekta ReUse centra.

Osim dodjele nagrada, u rasprodanom Palachu se i sviralo. Odlično posjećenim svirkama predstavila su se značajna imena riječke scene: Termiti, Keops, Bajo svira Fit, Denis & Denis te Šajeta, odnosno Yars. Dražen Turina Šajeta bio je i voditelj programa.

Četrdeseti Ri Rock nastavlja se u subotu kada će u Omladinskom kulturnom centru Palachu nastupiti šest demo bendova: Zenoth, Fanaa, Nelaay, Media Effect, Mamut i Chronic Disease kojima će podršku dati stariji kolege: One Piece Puzzle, Mandrili i Iz@ Medošević i Borgie.

F0912MG2

F0912MG3

F0912MG4

F0912MG6

F0912MG7

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.