Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
6. prosinca 2019.
»Ti sebe ne znaš«

video Neobična animacija u novom spotu grupe Silente

Grupa Silente ponovo je na okupu
Grupa Silente ponovo je na okupu
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2018. u 13:45 2018-07-03T13:45:44+02:00

Prema osobnom osjećaju teksta i zvuka pjesme poljska umjetnica Martyna Koleniec osmislila je scenografiju i scenarij te dizajnirala lutku u spotu koja predstavlja Zvončicu s naslovnice albuma Silentea

Grupa Silente predstavila je spot za pjesmu »Ti sebe ne znaš« napravljen u suradnji s poljskom umjetnicom Martynom Koleniec. Video je napravljen je u stop motion animaciji, a za kompletnu izvedbu zaslužna je 3D-animatorica, scenaristica, fotografkinja, dizajnerica i nagrađivana stop motion umjetnica koji djeluje unutar Stop motion akademije u Berlinu. Prema osobnom osjećaju teksta i zvuka pjesme osmislila je scenografiju i scenarij te dizajnirala lutku u spotu koja predstavlja Zvončicu s naslovnice albuma Silentea.

– Uvijek smo se »ložili« na stop animaciju i htjeli smo napraviti takav spot. Ranije nismo jer dobra animacija zahtjeva jako puno vremena, a mali broj ljudi se bavi time tako da je uvijek bio problem posložiti raspored. »Ti sebe ne znaš« je posebna pjesma i zaslužila je poseban video, a Martynu su nam preporučili njeni kolege. Nakon što smo pregledali njezine dosadašnje radove nije nas bio strah u potpunosti joj prepustiti priču i izgled spota. Ništa nismo sugerirali, htjeli smo jednostavan i lijep video koji će pratiti atmosferu pjesme. Oduševljeni smo kako je ispalo, posebno time što je »oživjela« lik Zvončice koju još od prvog albuma »furamo« kao naš logo, poručili su iz benda.

Screenshot_5

Zvončica je prisutna je na svim albumima, plakatima i merchandiseu benda, čest je motiv sličica i pisama koje grupi šalju fanovi, a na zadnjem koncertu u Domu sportova čak  je i utjelovljena izašla na pozornicu. Od početka Silentea na izgledu Zvončice radilo je više umjetnika: dubrovački dizajner Andrej Đukić koji je originalni tvorac naslovne stranice za album »Lovac na čudesa«, osječki grafičar Andrej Bartulović koji je tvorac aktualnog izgleda s novog albuma »Malo magle, malo mjesečine«, slikarski duo Nikolina Japunčić i Mia-Maria Škoda (DiobaNaOba) koje su oslikale limitirano izdanje »Neće rijeka zrakom teći«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.