Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. siječnja 2020.
Ususret devetoj Harteri

Intervju Mrle: Nikad ne odustajem, ja sam kao nosorog

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2013. u 16:38 2013-07-17T16:38:42+02:00

Očekujemo vrlo dobru posjećenost. Ove je godine uz glavni festivalski dan, subotu, za istu vrijednost novca, odnosno 50 kuna dodan još jedan dan zabave

RIJEKA Samo nas dva dana dijele od početka devete Hartere, glazbenog festivala koji će se ove godine održavati u prostoru bivše Tvornice papira te na brodu Arca Fiumana.

Dok su prethodnih godina imena izvođača bila poznata i mjesecima unaprijed, ovog su puta objavljena gotovo u zadnji tren. Govoreći o ovogodišnjoj Harteri, Damir Martinović Mrle iz Kluba ljubitelja buke, organizatora festivala, kaže kako unatoč tome očekuje vrlo dobru posjećenost. 
  

 Line-up festivala objavljen je u zadnji čas pa se mnogi bune kako nisu uspjeli isplanirati godišnji i zbog toga neće moći doći na festival. Što im vi poručujete? 

   – Zbog nedostatka sredstava i loše gradske politike prema festivalu, do zadnjeg se časa čekalo sa zaključivanjem line-upa. Ako oni koji nisu na godišnjem dođu, bit ćemo vrlo zadovoljni. Znam jednog tipa koji je planirao godišnji pa se usrao. 

  Slični afiniteti

U prvim najavama line-upa kao glavni je izvođač najavljivan Pat Mahoney (LCD Soundsystem). Zbog čega je Mahoney otkazao nastup na Harteri? 

   – Kada smo radili program, ukazala se prilika da angažiramo po nama kvalitetnijeg izvođača, pa smo i napravili tu zamjenu. 

Kakvu posjećenost očekujete? 

   – Vrlo dobru. 

  Zbog čega se prvi dan festivala odvija na Arci Fiumani? 

   – Ove je godine uz glavni festivalski dan, subotu, za istu vrijednost novca, odnosno 50 kuna, dodan još jedan dan zabave. 

  Što Harteri donosi povezivanje s festivalom Republika, u suradnji s kojim se odvija dio ovogodišnjeg programa? 

   – To ćemo tek vidjeti. Ovisi o tome kako će se razvijati i Republika i Hartera. Imamo slične programske afinitete te u tom smjeru ima i smisla surađivati.   

  Jeste li razmišljali o tome da ove godine uopće ne organizirate festival? 

   – Ne. Nikad ne odustajem, ja sam kao nosorog. 

Besplatno u Makinu

Harteraši će u petak plesati na brodu Arca Fiumana (Makina Pub), a za dobar će provod biti zaduženi: Seraphim Codex iz Bjelovara i riječki Work The Floor dvojac Wan i Fryer. Ulaz je besplatan. U subotu se epicentar zabave seli u bivšu Tvornicu papira. U Marganovu će nastupiti: Leftfield – DJ set, DJ Doorly, Eli & Fur te predstavnici Cokeandsmoke agencije Marmat, Jan Frensin i FM. U Elektrani će, u suradnji s festivalom Republika, nastupiti: Dead Trash Superstar, Appaloosa – liva PA, Mile Hund, Jonty Skrufff (Sisyphos) i Konrad Medvedov. Cijena ulaznice za Harteru je 70 kuna na blagajni festivala, odnosno 50 kuna u pretprodaji (Dallas Music Shop).

  Loš odnos

Rekla bih da je u priči o Harteri najbitnije da se održi kontinuitet festivala. Kakva je budućnost Hartere? 

   – Jako je teško reći. Danas je pitanje i kakva je budućnost Europske unije, Hrvatske, pa kako unaprijed znati kakva je budućnost jednog festivala. 

  Očekujete li u budućnosti veću podršku Grada? 

   – Ne znamo možemo li to očekivati, ali sasvim sigurno, ove je godine odnos s pročelnikom Odjela za kulturu grada Rijeke bio jako loš. Žalosno je da čovjek koji je bio jedan od utemeljitelja Hartere svojim sadašnjim odnosom prema festivalu neupitno pokazuje da je za njega najbolje da Hartere nema.

PETAK 

    Arca Fiumana (Makina Pub) 
  

    Seraphim Codex 
     

    Work The Floor (Wan & Fryer) 

SUBOTA

   Main stage 

   22.00-00.00 Cokeandsmoke showcase (Marmat, Jan Frensin, FM) 

   00.00-2.00 Eli & Fur 

   2.00-4.00 Doorly 
  

   4.00-6.00 Leftfield - DJ set 

Elektrana stage
  

    22.00-00.00 Dead Trash Superstar 
  

    00.00-1.00 Appaloosa - liva PA 

   1.00-2.30 Mile Hund 

   2.30-4.00 Jonty Skrufff (Sisyphos) 

   4.00-6.00 Konrad Medvedov 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.