Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Koncertna promocija

"Libertin" Vedrana Ružića u HKD-u na Sušaku

Vedran Ružić / Foto: Nataša Alavanja
Vedran Ružić / Foto: Nataša Alavanja
Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2019. u 12:11 2019-06-27T12:11:53+02:00

RIJEKA - HKD na Sušaku sutra će, s početkom u 20 sati, ugostiti koncertnu promociju novog albuma »Libertin« jazz glazbenika Vedrana Ružića. Treći je to autorski jazz album ovog multitalentiranog umjetnika.

Nakon što je u prošlom, Porinom nagrađenom albumu glazbi pridružio art film, i u ovom projektu pomiče granice. »Libertin« je konceRtualni projekt koji stavlja naglasak na spajanje umjetnosti: jazz glazbe i suvremenog plesa i sastoji se od tri dijela/čina: »Postanak«, »Obiteljski san« i »Libertin«.

U njima se prikazuju tri pogleda na svijet. »Postanak« govori o tome kako smo nastali, rasli i u jednom se trenutku počeli odvajati u vlastite krugove, »Obiteljski san« o tome kako su nas »zamišljali« roditelji, a »Libertin« o čovjeku koji se oslobodio tuđih snova, konkretno onih svoje obitelji. To je priča o slobodnom čovjeku koji je odlučio izaći iz okvira i postati umjetnik vlastita života.

– Inspiracija za »Libertin« nastala je u fazi traganja za sobom i svojim izričajem, u razdoblju života kada si često nadjenemo ulogu koje se karakterno držimo, u trenucima poslušnosti prema roditeljima i unutarnjih borbi s nama samima. Nakon ispunjenog »Obiteljskog sna« postali smo pobornici slobode i na takvome putu nastao je »Libertin«, projekt koji opisuje odrastanje u traganju za upoznavanjem vlastite dubine postojanja, kaže Ružić.

Kvartet koji će izvesti »Libertin« sačinjavaju: Vedran Ružić (kontrabas /el.bas), Hrvoje Galler (piano), Jaka Kopač (alt.sax) i Adriano Bernobić (bubanj), dok će plesnu priču predstaviti Nastja Štefanić, Karolina Šuša i Marko Kalc.

Ulaznice za koncert po cijeni od 50 kn moguće je kupiti u sustavu Mojekarte.hr. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.