Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
29. siječnja 2020.
Rocker

Legendarni frontmen Discipline kičme Dušan Kojić Koja doživio moždani udar: U induciranoj je komi...

Foto Screenshot YouTube RTS
Foto Screenshot YouTube RTS
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2019. u 0:05 2019-07-31T00:05:00+02:00

Bas gitarist, pjevač, kompozitor i frontmen Discipline kičme Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi, doznaju Večernje novosti.

Koja je otišao u Englesku u posjetu sestri, kada je doživio moždani udar. Hitno je hospitaliziran u tamošnjoj bolnici, a liječnici su ga uveli u induciranu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak.

Dušan Kojić Koja na glazbenoj je sceni aktivan puna četiri desetljeća. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promijenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...".

Po raspadu "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme". Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"...

Također, skladao je glazbu za film "Kako je propao rokenrol". Posljednji studijski album "Opet", Kojina "Disciplina kičme" objavila je 2016.

Tada je poručio da smo "zaboravili rokernol i otišli u shoping-mall", ali da se u njegovom domu sluša rock a ne turbo-folk, pišu Večernje novosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.