Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Musicology Barcaffè Sessions

Hindi Zahra u petak nastupa u Tvornici kulture

Hindi Zahra u petak nastupa u Tvornici kulture
Hindi Zahra u petak nastupa u Tvornici kulture
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 17:39 2019-09-26T17:39:45+02:00

RIJEKA Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvara izvođačica koja po prvi put dolazi u Zagreb. Riječ je o svjetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorici Hindi Zahri koja će održati koncert u petak u Tvornici kulture.

Pjevačica baršunastog glasa, dobitnica je prestižne nagrade Constantin i Victoires de la Musique. Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju.

Nakon izdavanja albuma »Homeland«, koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, održala je preko 300 koncerata u periodu od dvije i pol godine – uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

Nedavno je odlučila preseliti se u Marakeš, posveti sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije. Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, strašću i energijom glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone ostavili su trag na stvaralaštvu Hindi Zahrije.

Koncertom Hindi Zahre otvara se druga sezona Musicology koncertnog serijala koji je doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno-festivalskog iskustva. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl možete naći u Entrio ticket shopu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.