Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. listopada 2019.
Creska glazbena poslastica

Freemental Festival - Beta izdanje upotpunjeno je eko akcijom i novom pozornicom

Foto: FreeMental Festival
Foto: FreeMental Festival
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 13:11 2019-06-18T13:11:44+02:00

"Ponosni smo što možemo najaviti veće, naprednije i glazbeno šire izdanje FreeMental festivala koji predstavlja tri raskošne pozornice na bajkovitom otoku Cresu"

Ovogodišnji eko friendly Freemental Festival otvara svoja vrata 15. kolovoza i trajat će četiri dana, a smješten je nadomak plaže Tarej na otoku Cresu.

"Ponosni smo što možemo najaviti veće, naprednije i glazbeno šire izdanje FreeMental festivala koji predstavlja tri raskošne pozornice na bajkovitom otoku Cresu", najavljuju organizatori.

Uoči festivala organizirana je akcija prikupljanja sredstava za čišćenje plaže Tarej putem Indiegogo kampanje.

Zelena akcija, na koju su dobrodošli svi volonteri, održavat će se 29. i 30. lipnja, a cilj je prikupiti što više sredstava u svrhu informiranja ljudi o recikliranju i kulturi ponovne upotrebe.

Osim ekološke akcije na otoku, Freemental ekipa od ove godine na festivalu predstavlja i dub/reggae pozornicu koja će upotpuniti glazbeni spektar elektroničke glazbe, a posjetitelji mogu zasvirati i svoj omiljeni instrument na maloj "jam session" pozornici. Time se odaje počast 50. obljetnici održavanja povijesnog Woodstock festivala.

64210321_842388982803910_8137621149287710720_n

Organizatorska platforma FreeMentala već je nadaleko poznata po podršci i predstavljanju regionalnih glazbenika, a od ove godine na Psylogic pozornicu stižu "pojačanja" iz Njemačke i Slovenije – Sangoma records i Forestdelic records.

Psylogic pozornica predstavlja brojne domaće DJ-e iz kolektiva kao što su Oddvod, Pistolero, Saso Mange te druge izvođače koji proaktivno na sceni djeluju tijekom cijele godine.

Biologic pozornicu krasit će najšarolikiji spektar elektronike gdje će posjetitelji moći poslušati Indrine world/chill/etno trake, Garsovu techno selekciju, pokoji Mayixov breakbeat, Val Vasharov trance, Kiwijev šarmantni afro te brojne druge fantastične DJ-e.

Dub/reggae snage branit će Digitron Sound System, Dr. Obi i Anja G., Sandokan Hifi, Slavonija Vibes Syndicate, Haspar.

Osim uživanja u glazbi posjetitelji će imati priliku izrađivati umjetničke rukotvorine, sudjelovati u različitim radionicama, posjetiti kino te okusiti domaće rakije iz krajeva diljem Lijepe naše.

U sklopu festivala organizirano je i kampiranje na lokaciji te je moguće postaviti šator ili hammock, a posjetitelji će odmah po dolasku dobiti vreće za smeće, višenamjenske posude i pepeljare, kako bi se održao eko duh festivala, a posjetitelji se pridržavali pravila o zaštiti okoliša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.