Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Aktivizam

"Dubioza" će svirati besplatno za podršku protestima

Dubioza kolektiv u Rijeci / Foto Roni BRMALJ
Dubioza kolektiv u Rijeci / Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 11. ožujak 2014. u 15:16 2014-03-11T15:16:00+01:00

Ove godine najbitnije stvari za naše društvo dogoditi će se na ulici. Stoga smo odlučili svirati besplatno na ulici za raju i na taj se način solidarizirati i podržati sve građane koji se bore za bolji sistem

RIJEKA Zbog trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, bend Dubioza kolektiv odlučio je otkazati sve dogovorene, komercijalne koncerte u BIH u ovoj godini, pa tako i onaj mostarski koji je trebao biti održan 1. lipnja u Sportskom centru Kantarevac.

– Ove godine najbitnije stvari za naše društvo dogodit će se na ulici. Stoga smo odlučili svirati besplatno na ulici za raju i na taj se način solidarizirati i podržati sve građane koji se bore za bolji sistem, pojasnili su članovi benda.

Kako prenosi Radio Sarajevo, popularni će bend besplatnim nastupima podržati svoje sunarodnjake i njihovu borbu za bolju Bosnu i Hercegovinu.

– U pitanju su koncerti koji su dosad bili odobreni u BiH, kao i svi oni za koje su se radili pregovori i koji su već bili dogovoreni. Sve dok traju protesti, u BiH nećemo svirati za novac, za internetski portal Radiosarajevo.ba izjavio je član benda Vedran Mujagić.

Dogovorene nastupe u regiji članovi Dubioza kolektiva nisu otkazali pa će tako, između ostalog, 5. travnja održati veliki koncert u Kombank Areni u Beogradu. Najpopularniji bosanskohercegovački bend novi je nosač zvuka »Apsurdistan« prošlog tjedna predstavio i svojim dalmatinskim obožavateljima u Spaladium Areni u Splitu. Odlično prihvaćen nosač zvuka nedavno je nominiran za nagradu IMPALA, za najbolji europski album »malih« (indie) izdavača 2013. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.