Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
11. prosinca 2019.
Sponzorirani članak

Za 267 kuna udvostručio broj turista i produžio sezonu

Screenshot: YouTube, HRT
Screenshot: YouTube, HRT
Objavljeno: 19. prosinac 2012. u 7:49 2012-12-19T07:49:00+01:00

Da produženje turističke sezone ne bude samo lijepa, a nedostižna, krilatica, pobrinio se Davor Juranić i Sprait d.o.o. izdavši priručnik za moderne iznajmljivače: Traži se krevet više.

Od proljeća ove godine knjiga je postala pravi hit među vlasnicima apartmana, hotelijerima i drugim djelatnicima u turizmu. Kako i ne bi kada autor odgovara na vječna pitanja: kako multiplicirati broj gostiju, kako ponudu učiniti otpornom na vremensku prognozu i krizu, odnosno kako postati magnet za turiste. Bez kartonskih natpisa, bez sjedenja uz cestu, bez otimanja gostiju. 

Neke od brojnih savjeta koje autor podrobno obrađuje u svojoj knjizi možete poslušati ovdje, u jednom od autorovih gostovanja. A više o samoj knjizi, jedinstvenoj u branši iznajmljivanja smještajnih kapaciteta, više o komentarima naručitelja i mogućnostima narudžbe možete saznati klikom na sljedeći link: www.trazisekrevetvise.com

U čemu iznajmljivači griješe

Navoditi kalendar popunjenosti, što je postala praksa mnogih profesionalaca, dobar je primjer nepromišljenosti, da ne kažem neznanja. Zanemarivanje upita za termine koji su zauzeti, neadekvatan potpis, izostanak cjenika, složeni obrasci rezervacije, loše slike i prodajni tekstovi i ono najvažnije - loša ponuda, razlozi su radi kojih će gost izabrati nekog drugog iznajmljivača - upozorava Juranić.

Kako osigurati lijepo vrijeme?

Danas nije dovoljno da gost bude zadovoljan; on mora biti oduševljen. Ponuda koja će sasvim sigurno oduševiti gosta je garancija lijepog vremena. Last-minute trend uvelike je uvjetovan upravo vremenskom prognozom. Turisti su skloni vjerovati nepouzdanim dugoročnim vremenskim prognozama i užasavaju se svakog simbola s kišnim kapima. A kiši ni traga. Ili ona bude prolazna, mjestimična ili takva da dopušta neku drugu aktivnost osim, na primjer, kupanja. Upoznajte stoga goste s kišom u vašem kraju i sadržajima koji su mu na raspolaganju dok pada kiša - savjetuje Davor Juranić. Preuzmite rizik ili dio rizika za vremenske neprilike koje su rijetke u vašem kraju. Osim što će gost time biti oduševljen, vremenskoj prognozi više neće pridavati toliku pozornost. Štoviše, poželjet će da pada kiša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.