Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Viškovo

Vidimo se na noćnom, jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu!

Vidimo se na noćnom, jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu!
Vidimo se na noćnom, jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu!
Objavljeno: 11. siječanj 2019. u 14:10 2019-01-11T14:10:26+01:00

U subotu, 19. siječnja maškarajte se i postanite dio lude povorke koja će ove godine, po prvi puta, zavladati Viškovom nakon zalaska sunca!

Najmističniji karneval na Kvarneru se ne propušta!

Dobro raspoloženje, ogrnuto mističnošću igre svjetla i sjene, kretat će se glavnom viškovskom prometnicom.

Krećemo u 17 sati s benzinske postaje Filtom, a u šatoru će nas zabaviti uvijek odlični Grooversi i Auswinkel muzikanti.

221

Pripremite svoje najbolje maske - stiže PUST 2019!

Da je njegovanje tradicije Pusta i Halubajskog karnevala neizostavan dio Općine Viškovo, potvrđuje i ovogodišnji Pust 2019! Ovogodišnja pusna događanja počinju 17. siječnja u 18.00 sati tradicionalnom proslavom Antonje kada će Viškovom zavladati  maškare kojima će se na Bregu predati općinski ključ i kada će se objesiti pust. Za ugodnu atmosferu i pregršt zabave pobrinut će se članovi Marinićeve muzike.

Ljubitelje maškara razveselit će i 10. RallymaškaranehoktanacHalubje – Liburnija 2019. koji ove godine starta 19. siječnja u 10.00 sati s Milihova. Istog dana u 15.00 sati započet će okupljanje karnevalskih grupa za jubilarni 20. Halubajski karneval koji će ove godine, po prvi puta, zavladati Viškovom i kada padne noć! Luda noćna maškarana karnevalska povorka krenut će u 17.00 sati s benzinske postaje Filtom i kretat će se sve do šatora na parkiralištu Milihovo gdje će se zabava nastaviti uz odlične Grooverse i Auswinkel muzikante. Vidimo se na noćnom, jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu!

20. siječnja uslijedit će 15. Smotra mićeh zvončari pul Marčeji kod stare škole u Marčeljima u 11. 00 sati, a na kojoj se očekuje desetak zvončarskih grupa. Ne smije se propustiti niti 17. Ženski maškarani boćarski turnir koji će biti održan 25. siječnja u Boćariji Marinići u 18.00 sati.

Natjecateljskom duhu Pusta 2019. pridonijet će i Pikado klub Nevera u Marinićima koji 2. veljače u 17.00 sati  priprema turnir u pikadu. No, tu pusnim događanjima nije kraj. U Caffe baru Parabela, 9. veljače u 16.00 sati održati će se humanitarna akcija sakupljanja hrane za potrebite „Velo maškarano srce“, a kasnije, od 20.00 sati održat će se već poznato maškarano druženje „Ča te ja poznan?!?“ kada se bira najbolja maškara. Zato se potrudite i obucite svoju najbolju masku jer vam možda donese neku od bogatih nagrada.

Pust naravno neće zaboraviti ni one najmlađe! 18. veljače u 19 sati održat će se izložba dječjih radova „Maškare vamojen oke“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora u Marinićima. Dođite i razgledajte izložbu malih umjetnika.

Šušura i veselja definitivno neće nedostajati na ovogodišnjem Pustu jer će obilje dobre glazbe donijeti i članovi Limene glazbe Marinići na tradicionalnom pusnom koncertu u petak 22. veljače s početkom u 20 sati, u Domu Marinići. Tradiciju nastavljaju i Halubajski zvončari koji će na pusnu nedjelju 3. ožujka krenuti s trodnevnim obahajanjem selima Kastavštine i pružiti tako fantastičan doživljaj mještanima i posjetiteljima. Sve završava 5. ožujka paljenjem pusta na Brege gdje će biti održano i izvlačenje Vele zvončarske tombule koja i ove godine, zahvaljujući brojnim sponzorima, nosi vrijedne nagrade.

Živio pust!

 

208

01

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.