Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 6
Sutra: 15° 15° 6
18. listopada 2019.
Promo tekst

Algebra dodjeljuje stipendije za informatičku i poslovnu edukaciju vrijedne 750.000 kn

Axel Stadtelmeyer, GFN i Tomislav Dominkovic, Algebra
Axel Stadtelmeyer, GFN i Tomislav Dominkovic, Algebra
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2012. u 15:48 2012-09-19T15:48:56+02:00

Algebra dodjeljuje stipendije za informatičku i poslovnu edukaciju vrijedne 750.000,00 kn, uz mogućnost nastavka obrazovanja i zapošljavanje u Njemačkoj

Učilište Algebra ove jeseni pokreće projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" s još više konkretnih mogućnosti za informatičku edukaciju zainteresiranih građana, te s dodatnim koracima koji će pomoći u pronalaženju novog ili boljeg radnog mjesta nakon dovršetka edukacije. Novonastala suradnja s njemačkom tvrtkom GFN pružit će informatičkim stručnjacima priliku da odrade tromjesečni trening u jednom od vodećih edukacijskih centara u toj zemlji i pronađu posao u suradnji s agencijom za zapošljavanje YITP.

Nakon dosadašnjih uspješnih inicijativa u sklopu kojih je hrvatskim građanima omogućena informatička edukacija vrijedna više od 2,5 milijuna kuna, Algebra pokreće novi projekt pod nazivom "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" s fondom stipendija za informatičku edukaciju od 750 tisuća kuna.

Cijeli projekt započinje nizom besplatnih i otvorenih predavanja u pet središta – Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Dubrovniku - uz više od stotinu besplatnih radionica u 20 Algebrinih centara širom Hrvatske. Besplatno predavanje u Rijeci će se održati u dvorani Cine Stara u Tower Centru, s početkom u 18 sati u petak, 21. rujna.

Prijave za stipendije i atraktivne radionice koje će se održati u Algebrinim centrima u Rijeci, u subotu 22. rujna, i Puli, 29. rujna, su u tijeku. Potpuni raspored besplatnih predavanja i radionica na kojima će se moći steći konkretne informatičke vještine, se može pronaći na stranicama karijere.algebra.hr, gdje se ujedno mogu i prijaviti za neku od radionica ili stipendiju.

Program stipendija otvoren je za sve hrvatske građane, bez ikakvih preduvjeta pri čemu će se prednost dati nezaposlenima, mladima do 25 godina, poduzetnicima početnicima i ženama starijim od 40 godina. Građani mogu odabrati i prijaviti se za stipendiju za neki od dvadesetak edukacijskih programa iz područja informatike i poslovanja, pri čemu su u sklopu ove inicijative na raspolaganju i pojedini novi programi za koje se stipendije mogu dobiti po prvi puta.

Novost projekta "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" je uspostavljanje suradnje s njemačkim trening centrom GFN – jednim od vodećih centara za informatičku edukaciju u Njemačkoj – i njihovom agencijom za zapošljavanje YITP. Suradnjom ove dvije edukacijske ustanove otvorit će se prilika za informatičke stručnjake školovane u Algebri koji će moći konkurirati za radna mjesta programera u Microsoft i Java tehnologijama, sistem inženjera, mrežnih administratora i stručnjaka za baze podataka u Njemačkoj. Kandidati koji ispune uvjete u skladu s profilom informatičkih stručnjaka kakve se traže otići će na dodatnu tromjesečnu edukaciju i probni rad u školskom centru GFN-a.

Projekt je namijenjen profesionalcima koji su već stekli neki od informatičkih certifikata te žele nastaviti svoje obrazovanje i karijeru. Algebra i GFN očekuju da će na ovaj način omogućiti edukaciju i zapošljavanje u Njemačkoj za oko 100 informatičkih stručnjaka u sljedećem dvogodišnjem periodu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.