Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
17. veljače 2020.
Novi izbor

Akcija HTZ- a, Novog lista i Glasa Istre: Iznajmljivači, prijavite se i pokažite svoju kreativnost

Akcija HTZ- a, Novog lista i Glasa Istre: Iznajmljivači, prijavite se i pokažite svoju kreativnost
Akcija HTZ- a, Novog lista i Glasa Istre: Iznajmljivači, prijavite se i pokažite svoju kreativnost
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2019. u 11:25 2019-03-29T11:25:00+01:00

Ono što je imperativ razvoja hrvatskog turizma, pa tako i ove akcije, jest kvaliteta i iskorak koji mnogi iznajmljivači čine iz godine u godinu. Pozivamo vas da se prijavite i istaknete svoje prednosti i ponudu koju imate

 

Hrvatska turistička zajednica, Novi list i Glas Istre i ove godine kreću u izbor najboljih privatnih iznajmljivača. Akcija s ciljem dodatne promocije kvalitete privatnog smještaja i suvremenih trendova, pokrenuta je prošle godine kada su u nju uključeni iznajmljivači s područja Kvarnera i Istre. Ove godine širimo se na cijelu Hrvatsku i stoga vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo zajedno pokazali svu kreativnost naših privatnih iznajmljivača, prepoznatu i u svijetu.

U našoj zemlji ima više od 100 tisuća registriranih objekata privatnog i obiteljskog smještaja, a od 106 milijuna ostvarenih noćenja u 2018. godini, čak 38 milijuna je ostvareno u objektima u domaćinstvu što dovoljno govori o važnosti i snazi ovog segmenta smještajne ponude. Ono što je imperativ razvoja hrvatskog turizma, pa tako i ove akcije, jest kvaliteta i iskorak koji mnogi iznajmljivači čine iz godine u godinu. Veliku podršku iznajmljivačima daju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, pa ministar Gari Cappelli ističe kako je Hrvatska prepoznata kao zemlja dobrih domaćina, kvalitetnog privatnog smještaja koji pruža poseban i autentičan doživljaj milijunima turista koji nas posjećuju.

– Tu posebnost trebamo vrednovati i kontinuirano unaprijeđivati kako bi i u budućnosti ostali uspješni. Upravo zato želimo odati priznanje iznajmljivačima koji svojom kreativnošću, radom i primjerom kvalitete Hrvatsku čine atraktivnom i jednom od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija, kaže ministar.

2765041

"Želimo odati priznanje iznajmljivačima koji svojom kreativnošću, radom i primjerom kvalitete Hrvatsku čine atraktivnom i jednom od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija"

Gari Capelli, ministar turizma

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, kaže kako gotovo 100.000 privatnih iznajmljivača u Hrvatskoj predstavlja veliku snagu te čini veliku odgovornost:

– Kroz privatni obiteljski smještaj gost ima jedinstvenu priliku doživjeti izravni kontakt s lokalnim stanovništvom, imati pogled na lokalne običaje, upoznati način života i kulturu podneblja, autohtonost, tradiciju, ali i nesvakidašnji doživljaj koji će rado pamtiti i zbog kojeg će se poželjeti ponovno vratiti u odabranu destinaciju. Težimo i dalje inovativnosti, kreativnosti i ljubaznosti što će nama u Hrvatskoj turističkoj zajednici biti poticaj da ovaj vid hrvatske turističke smještajne strukture snažnije brendiramo i promoviramo diljem svijeta te kroz njega gradimo jaki nacionalni brend, zaključuje Staničić.

2696023

"Tražimo i dalje inovativnosti, kreativnosti i ljubaznosti što će nama u Hrvatskoj turističkoj zajednici biti poticaj da ovaj vid turističke smještajne strukture snažnije brendiramo"

Kristijan Staničić, direktor HTZ- a

S ciljem da se ovom akcijom prepozna i medijski intenzivno promovira izvrsnost, kreativnost i profesionalnost u području pružanja usluge privatnog smještaja, i ove ćemo godine nagrađivati najbolje u tri glavne kategorije: Sobe, Apartmani i Kuće za odmor. Pozivamo vas da se prijavite i istaknete svoje prednosti i ponudu koju imate, a vrednuju se: Pet friendly, Family friendly, Bike friendly, Green and eco, Hike friendly, Bed & breakfast, Turizam bez barijera i Wellness.

Prošlogodišnji, prvi projekt, izazvao je veliki interes iznajmljivača, a na temelju pristiglih prijava odabrani su finalisti s područja Primorsko-goranske županije koje je obišla komisija i izabrala pobjednike. Naši prvi laureati bili su: Silvija i Alen Sobol, vlasnici kuće za odmor Holiday house Sobol u Kuželju; obitelj Sušanj, Apartmani Sušanj, Trtni; obitelj Grdinić, Luksuzne sobe Luce, Vrbnik te August Turina i Antun Petrović, tvorci brenda The Forest House Krk. Ovogodišnji zadatak bit će znatno zahtjevniji s obzirom na to da se akcija širi na cijelu Hrvatsku, no samim time i zanimljiviji. I stoga, ne oklijevajte, već nam se priključite u ovoj avanturi odabira najboljih iznajmljivača u 2019. Time ćete postići širu prepoznatljivost svoje ponude, usporediti se s konkurencijom, dobiti mogućnost intenzivne promocije kroz print i web medijske kanale i društvene mreže te ostvariti mogućnost osvajanja službenog priznanja Hrvatske turističke zajednice, posebne oznake kvalitete i dodatnih sponzorskih pogodnosti za pobjednike.

Iznajmljivaci-portal2

HTZ-hrvatski1(1)

Hodogram akcije

Otvaranje prijava za izbor najboljih privatnih iznajmljivača je 29. ožujka, a zatvaranje 15. rujna. Proglašenje finalista zakazano je za 1. listopada kada kreće i njihovo medijsko predstavljanje. Tih dana komisija kreće u obilazak odabranih, a proglašenje pobjednika održat će se tijekom prosinca.

 

Vaše prijave očekujemo na: iznajmljivaci.novilist.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.