Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
25. siječnja 2020.
Prve posjete

27 susjedstava: Međunarodni i domaći umjetnici u Delnicama i Mrkoplju

Nizozemski umjetnički kolektiv Hoge Fronten
Nizozemski umjetnički kolektiv Hoge Fronten
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2019. u 14:38 2019-10-19T14:38:57+02:00

DELNICE/MRKOPALJ - U dva od ukupno 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture - susjedstvima Delnice i Mrkopalj, započele su prve posjete međunarodnih i domaćih umjetnika koji će u 2019. i 2020. godini boraviti i raditi u mjestima koja su dio programa 27 susjedstava te se družiti s lokalnim stanovništvom.

Tijekom boravka, umjetnici će istraživati specifičnosti mjesta, kroz lokalne mitove i legende, što će im biti polazišne točke za stvaranje novih umjetničkih djela.

Početkom listopada u susjedstvo Delnice stigla je finska umjetnica Anna-Mari Karvonen. Umjetnica iz Helsinkija radi performanse u kontekstu kazališta, plesa i radija. Kao privremena sugrađanka, u susjedstvu Delnice boravi do 19. listopada, te u suradnji s domaćim umjetnikom Matijom Kezeleom istražuje zanimljive delničke lokalitete i priče utkane u delničku prošlost i sadašnjost.

Nizozemski umjetnički kolektiv Hoge Fronten bio je u prvoj umjetničkoj rezidenciji u susjedstvu Mrkopalj. Udruženi s riječkom umjetnicom Tajči Čekada upoznali su priče o Mrkoplju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.