Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
20. siječnja 2020.
Virtualna valuta

U subotu u Rijeci predavanje o blockchain tehnologiji i bitcoinu

U subotu u Rijeci predavanje o blockchain tehnologiji i bitcoinu
U subotu u Rijeci predavanje o blockchain tehnologiji i bitcoinu
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2017. u 19:07 2017-11-22T19:07:00+01:00

RIJEKA - Rijeka Legal Hackers organizira besplatno predavanje o Blockchain tehnologiji, njezinoj primjeni i korištenju, što će biti održano u subotu, 25. studenog u 11 sati u Gradskoj vijećnici Rijeke. Govorit će Bruno Škvorc, Blockchain developer, vlasnik Bitfalls.com portala i kripto mjenjačnice i štedionice, odgovarajući na pitanja zašto je Blockchain tehnologija stekla toliku popularnost s Bitcoinom, odnosno zašto je baš Bitcoin najpopularnija od postojećih virtualnih valuta. Između ostalog, bit će riječi o tome kako se lansiraju platforme, postoji li vlasnik platforme i tko sve može unositi podatke u lance podataka te koje su moguće primjene Blockchain tehnologije.

 Rijeka Legal Hackers riječki je ogranak Legal Hackersa, globalnog pokreta koji okuplja pravnike, ICT stručnjake, poduzetnike, pojedince uključene u postupak donošenja zakona, znanstvenike iz svih polja te akademike koji aktivno istražuju i razvijaju kreativna rješenja za neka od gorućih pitanja na presjeku prava i znanost. Od 2012. godine do danas organizacija se proširila na 45 poglavlja na pet kontinenata, a odnedavno djeluju i u Rijeci na inicijativu magistrica prava Doris Bogunović, Anje Dragičević i Severin Barbir, a u suradnji s Borisom Krstanovićem, predsjednikom Strukovne skupine za računalno programiranje i informacijske djelatnosti HGK ŽK Rijeka.

Riječ je o svojevrsnoj platformi za prepoznavanje problema, razvijanje ideja te osmišljavanje  i provedbu praktičnih rješenja u suradnji sa stručnjacima iz različitih domena, a riječko poglavlje fokusirano je, između ostalog, na: podizanje svijesti o potrebi prilagodbe hrvatskog pravnog sustava digitalnom dobu, odnosno uvjetima života i rada na jedinstvenom europskom digitalnom tržištu, prijenos trendova, tehnologije i dobre prakse, kao i implementacije europskih  i svjetskih iskustava i standarda u pogledu zaštite prava intelektualnog vlasništva, kao i na savjetovanje i potporu poduzetnicima pri: osmišljavanju inovativnih rješenja iz područja e-poslovanja te ICT sigurnosti i ostvarivanju prava intelektualnog vlasništva, kao što je ishodovanje žigova, patenata, te drugih načina zaštite nematerijalnih proizvoda. Njihov rad moguće je pratiti na Facebook stranici Rijeka Legal Hackers.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.