Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
11. prosinca 2019.
Potražnja nadmašila ponudu

U 24 sata naručena dva milijuna iPhonea 5

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2012. u 16:16 2012-09-17T16:16:48+02:00

iPhone 5 će se pojaviti u trgovinama u devet zemalja od 21. rujna, ali je putem interneta moguće rezervirati taj mobitel. Iako će većina rezerviranih mobitela kupcima biti isporučena 21. rujna, moguće je da mnogi neće dobiti svoj primjerak do listopada, rekao je šef marketinga Applea Philip Schiller

NEW YORK – Apple je u ponedjeljak objavio da su u prvih 24 sata rezervacija naručena dva milijuna primjeraka novog multimedijskog mobitela iPhonea 5, što je dvostruko više od prethodnog modela.

iPhone 5 će se pojaviti u trgovinama u devet zemalja od 21. rujna, ali je putem interneta moguće rezervirati taj mobitel. »Odaziv kupaca bio je fantastičan«, rekao je šef marketinga Applea Philip Schiller.

»Potražnja je nadmašila početnu ponudu ... premda će većina rezerviranih mobitela kupcima biti isporučena 21. rujna, moguće je da mnogi neće dobiti svoj primjerak do listopada«, rekao je Schiller.

Nakon početnih devet (Sjedinjene Države, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Australija, Japan, Hong Kong i Singapur), popis zemalja u kojima će se moći kupiti iPhone 5 proširit će se na još dvadeset zemalja, a do kraja godine prodaja bi trebala krenuti u stotinjak zemalja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.