Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
17. studenoga 2019.

Superbrza 5G tehnologija omogućit će skidanje filma u samo pet sekundi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Objavljeno: 30. svibanj 2019. u 9:56 2019-05-30T09:56:10+02:00

Preuzimanja su 10 do 20 puta brža od 4G, što znači da se cijeli film može preuzeti za samo pet sekundi. 5G također podržava više uređaja odjednom, tako da se internet neće isprazniti na prometnim mjestima

Australija je upravo postala treća zemlja u svijetu koja uvodi brzu novu internetsku tehnologiju - poznatu kao "5G".

5G predstavlja petu generaciju tehnologije mobilne mreže te bi trebala biti veliki korak naprijed jer je 4G mobilni širokopojasni internet izašao u 2011. godini.

Trenutno samo korisnici Telstre mogu kupiti 5G kompatibilne telefone i modeme koji omogućavaju super brzinu. Optus i ostali telekomi također će početi nuditi uslugu u narednim mjesecima.

Preuzimanja su 10 do 20 puta brža od 4G, što znači da se cijeli film može preuzeti za samo pet sekundi. 5G također podržava više uređaja odjednom, tako da se internet neće isprazniti na prometnim mjestima.

Do kraja ove godine nova super-brza mobilna mreža funkcionirat će u svim većim glavnim gradovima i regionalnim područjima, navodi 7News.

"5G se kombinira s 4G tehnologijom kako bi korisnicima pružio najbolje moguće brzine i pokrivenost gdje god se nalazili. Naš 5G je izgrađen na čvrstim temeljima naše superbrze i opsežne 4GX pokrivenosti zbog čega Telstra ima najveći, najbrži i najpouzdaniji mobilni telefon u Australiji", piše na web stranici Telstre.

"Naši 5G uređaji ne samo da osiguravaju pristup prvom 5G-u u Australiji, već su i dizajnirani kako bi podržali najbrže prosječne brzine 4G u Australiji u područjima pokrivenosti 4GX-om", navodi Telstra.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.