Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
17. listopada 2019.
Stigao je!

Fanovi čekali u redovima iPhone 4S: Želimo pamtiti Stevea Jobsa

Foto REUTERS
Foto REUTERS
Čekajući iPhone Foto REUTERS (4)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (4)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (3)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (3)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (1)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (1)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (2)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (2)
Čekajući iPhone Foto REUTERS
Čekajući iPhone Foto REUTERS
Čekajući iPhone Foto REUTERS (5)
Čekajući iPhone Foto REUTERS (5)
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2011. u 8:06 2011-10-14T08:06:00+02:00

Stotine fanova u Sydneyu i Tokiju prvi su koji će u ruke dobiti svoj novi iPhone 4S, novi Appleov gadget, koji izgleda slično kao prethodni iPhone 4, ali ima bolju kameru, brži procesor i glasom može aktivirati softver. 

Prodaja novog Appleovog proizvoda u petak je pročela u Japanu, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u, a fanovi diljem svijeta čekali su u redovima da ga uzmu u ruke. Mnogi od njih vjeruju da je oznaku 4S novi uređaj dobio u čast nedavno preminulog osnivača tvrtke Apple Stevea Jobsa i da "4S" zapravo znači - "za Stevea". U blizni nekih prodajnih mjesta pojavile su se i Jobsove slike, te cvijeće i svijeće. 

"Gdje je Steve? To ću prvo pitati moj iPhone", kaže Australac Tom Mosca, prvi koji će telefon kupiti u Sydneyu. 

Haruko Shiraish, koji je novi iPhone strpljivo čekao u redu u Tokiju, kaže kako ga kupuje u čast Stevea Jobsa. "Veliki sam fan i želim nešto po čemu ću ga pamtiti", kaže Haruko.

No, usprkos entuzijazmu u Applovim trgovinama, lansiranje novog iPhonea 4S ipak nije prošlo bez problema - na internetu su se pojavile pritužbe zbog problema s premuzimanjem iOS 5 - najnovije verzije Appleovog mobilnog softvera. Tu su i problemi s iCloudom, slični onima s kojima se bori Applov suparnik Research In Motion (RIM) kada su u pitanju nemogućnost slanja e-mail poruka i ostalih usluga na BlackBerryu.

U Appleu nisu objavili podatke o prodaji iPhonea 4, ali su rekli da su primili više od milijun online narudžbi u prva 24 sata, što je za oko 600 tisuća više nego za iPhone 4, iako se novi uređaj prodaje u početku u manje zemalja. Neki analitičari očekuju da će u četvrtom tromjesečju prodaja iPhona skočiti na 30 milijuna ili čak i više i gotovo će se udvostručiti u odnosu na prije godinu dana. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.