Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Snažna potražnja

Cloud Computing: Microsoft u Francuskoj otvara nove podatkovne centre

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2018. u 8:55 2018-01-24T08:55:04+01:00

Microsoft će u Francuskoj otvoriti četiri centra za pohranu podataka kako bi zadovoljio snažan rast potražnje za tehnologijom »cloud computinga« i već se prijavilo nekoliko tisuća korisnika, kazao je čelnik francuskog ogranka američkog softverskog diva.

»Kod naših klijenata postoji snažna potražnja. Mnogi od njih skloniji su tome da imaju »cloud computing« infrastrukturu i podatke na domaćem teritoriju«, kazao je u utorak Carlo Purassanta.

Nije otkrio iznos planiranog ulaganja, ali je rekao da će tri centra biti smještena na području Pariza, a četvrti u Marseilleu. Time će Francuska biti četvrta europska zemlja, nakon Njemačke, Irske i Nizozemske, koja će postati domaćin Microsoftovih objekata za pohranu podataka tehnologijom oblaka.

Centri će biti otvoreni do kraja ovog kvartala, istaknuo je Purassanta.

Tvrtke koje se još nisu okrenule tehnologiji »cloud computinga« čekale su otvaranje prostora za pohranu podataka u Francuskoj i već se nekoliko tisuća korisnika prijavilo za nove centre, rekao je Purassanta.

Microsoft, koji je prošle godine otvorio »AI Factory« na pariškom sveučilišnom kompleksu Station F kako bi savjetovao specijaliste mladih kompanija na području umjetne inteligencije, poručio je da je programu pristupilo još šest startup-ova.

Grupa je priopćila kako namjerava otvoriti i koledž specijaliziran za umjetnu inteligenciju u svom francuskom sjedištu u Issy-les-Moulineauxu.

Ovog su tjedna i druge visokotehnološke kompanije, poput Google-a i SAP-a, najavile velike investicije u Francuskoj, posebice u područjima umjetne inteligencije i startup-ova.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je 140 čelnika multinacionalnih kompanija u Versailleski zamak nedaleko Pariza na sastanak u ponedjeljak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.