Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
26. siječnja 2020.
Bliski susret

VIDEO Pitomi kit spasio kajakašu GoPro kameru

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 7:55 2019-09-26T07:55:12+02:00

Kako bi uhvatio jedinstvenu snimku norveškog kita iz blizine, ronilac je uronio svoju kameru u more, ali nije očekivao da će je kit kasnije spasiti.  

Internetom su počela kružiti dva videozapisa koja prikazuju svu ljepotu životinjske vrste. Nevjerojatno pitom i presladak beluga kit pomogao je kajakašu kojemu je u more ispala njegova GoPro kamera, prenosi LADBible.

Ronilac Joachim Larssen vozio se kajakom u norveškome moru kada ga je kit prvo došao pozdraviti. Znatiželjni kit nazvan Hvaldimir već je lokalna zvijezda, a ovoga je puta pratio Joachimov kajak i pokušavao dobiti njegovu pozornost.

Kako bi uhvatio jedinstvenu snimku norveškog kita iz blizine, ronilac je uronio svoju kameru u more, ali zasigurno nije očekivao da će je ova pitoma životinja kasnije spasiti. Hvaldimir je prvo nekoliko trenutaka pozirao pred kamerom, a onda se približio kameri i bacio je na dno mora. Upravo u tom trenutku Joachim je mislio da kameru više neće vidjeti, ali beluga kit mu je odlučio pomoći te je zaronio, ugrabio ustima kameru i vratio je natrag vlasniku.

- Htio sam ga snimiti pod vodom, ali on kao da je znao kako GoPro funkcionira pa ga je bacio u more i otišao potom po njega. Prvo sam bio iznenađen i nisam ga htio dirati jer je ipak to divlja životinja za koju ne znam kako će reagirati, rekao je Joachim nakon susreta s kitom koji ga je oduševio svojom pitomošću. - Ovaj susret je bio magičan, zaključuje ronilac.

Na kraju je službeno potvrđeno kako je Hvaldimir pitom zbog toga što je bio treniran od strane Rusa u Sankt Peterburgu kako bi pomagao djeci s traumama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu