Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
13. prosinca 2019.
To je influencerica

Šestogodišnja YouTube zvijezda kupuje milijunske zgrade, krade novac roditeljima i vozi automobil

Foto: YouTube/Screenshot
Foto: YouTube/Screenshot
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2019. u 9:03 2019-07-27T09:03:25+02:00

U 2017. godini nevladina organizacija Save the Children primila je pritužbe građana Južne Koreje koji su bili zabrinuti da bi njezini isječci mogli negativno utjecati na emocionalni i etički razvoj mladih gledatelja

Šestogodišnja južnokorejska YouTube zvijezda s 30 milijuna pretplatnika kupila je početkom ove godine zgradu u Seulu.

Cijena je prava „sitnica“. Naime, zgradu je platila osam milijuna dolara u Gangamu, predgrađu Seula, a sve preko tvrtke Boram Family koju su osnovali roditelji malene YouTuberke.

Boram ima dva popularna YouTube kanala na kojima redovito objavljuje sadržaj – kanal za pregled igračaka s 13,6 milijuna pretplatnika i kanal za video blog s 17,6 milijuna pretplatnika.

U jednom od svojih najpopularnijih isječaka, koji je privukao više od 376 milijuna prikaza, Boram pravi instant rezance koristeći plastičnu kuhinju.

No, iako se sadržaj koji objavljuje može činiti djetinje bezazlen, pojedine sadržaje koje djevojčica objavljuje javnost Južne Koreje je proglasila kontroverznim zbog vrijednosti koje promiču.

boram 2

U 2017. godini nevladina organizacija Save the Children primila je pritužbe građana Južne Koreje koji su bili zabrinuti da bi njezini isječci mogli negativno utjecati na emocionalni i etički razvoj mladih gledatelja.

Posebno su se zabrinuli zbog postavljenih isječaka koji su pokazali da Boram krade novac iz očevog novčanika te kako vozi automobil, izjavio je za CNN voditelj odjela organizacije Koh Woohhyun.

Organizacija Save the Children je sporne video isječke prijavila policiji, a obiteljski sud u Seulu naredio je roditeljima da završe tečaj savjetovanja osmišljen da spriječi zlostavljanje djece.

Koh kaže da su prijavljene snimke obrisane s računa. CNN se obratio roditeljima 6-godišnje YouTuberke i YouTube-u za komentar, ali dosad nisu dobili odgovor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.