Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
20. studenoga 2019.
Pržiona

Pere vas nostalgija? Zapeglajte ovom online arhivom glazbe i fanzina zlatnog doba ravea

Izvor: Screenshot/Rave Archive
Izvor: Screenshot/Rave Archive
Autor:
Objavljeno: 1. veljača 2019. u 18:49 2019-02-01T18:49:35+01:00

Uvijek smo ovome pristupali i kao rejveri i kao arhivisti kojima je važno sačuvati ono što je uglavnom bilo prolazna kultura, kažu urednici

Web stranica Rave Archive mjesto je gdje nostalgija za rejvom devedesetih doseže vrhunac i pretvara se u sveti gral svakog ljubitelja kulturne i glazbene rejv scene.

Ova online platforma na jednom preglednom mjestu nudi brojne mixtapeove i fanzine koji su se stvarali tijekom sredine devedesetih godina prošloga stoljeća, te tako doprinijeli živućoj povijesti ´rave´ pokreta.

rave 2

Rave Archive nudi veliku kolekciju house, techno, trance i jungle mikseva 90-ih godina, nudeći vam priliku da oživite zlatno doba rejva.

Online projekt su pokrenuli dva bivša rejvera u želji da kreiraju bogatu kolekciju kao podsjetnik na tadašnju scenu, ali i kao edukativni prostor za mlađe generacije, kako bi se upoznale s korijenima rave pokreta.

- Uvijek smo ovome pristupali i kao rejveri i kao arhivisti kojima je važno sačuvati ono što je uglavnom bilo prolazna kultura, kažu urednici.

Glazbeni arhiv nudi stotine mixtapeova, koji su dostupne za streaming i download.

rave 1

Samo neki od izvođača su: Adam Beyer, Armand Van Helden, Carl Cox, Carl Craig, Dave Clarke, Deep Dish, Derrick Carter, Derrick May, Green Velvet, Grooverider, Jeff Mills, Joey Beltram , Josh Wink, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Robert Hood, Sasha, Sven Väth i Terry Francis.

Mješovita rave kolekcija se od 2007. godine proširuje, a Rave Archive također ima impresivnu arhivu fanzina iz devedesetih, distribuiranih u Velikoj Britaniji, SAD-u i Kanadi.

Stranici i sami možete donirati fanzine ili glazbu, a pogledati ju možete ovdje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija