Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Prirodna higijena

Par koji je godinama živio u divljini tvrdi da su za održavanje higijene koristili čak i vlastiti urin

FOTO/Youtube Screenshot
FOTO/Youtube Screenshot
Autor:
Objavljeno: 1. travanj 2019. u 7:50 2019-04-01T07:50:12+02:00

Par je odlučio provesti sva četiri godišnja doba u divljini, a zbog manjka proizvoda morali su biti snalažljivi.

Miriam i Peter Lancewood su odlučili pokušati proživjeti sva četiri godišnja doba u divljini, prenosi portal Boldsky. Godinama žive u divljinama Novog Zelanda, a Miriam tvrdi da joj je tijekom prve zime njihova putovanja najviše nedostajao šampon za kosu jer je razvila problem s peruti. 

Peter joj je predložio rješenje problema oko pranja kose, kojeg su koristili Eskimi. Naime, Eskimi su se riješavali peruti iz kose pomoću jutarnje mokraće. Tako se i Miriam odlučila na jednako rješenje. Urinirajući u malenu kanticu, Miriam je počela prikupljati dovoljnu količinu mokraće za pranje kose. 

Da bi njena kosa što bolje upila ovaj "prirodni šampon", Miriam bi ju dobro namočila u vodi. Par je osim ove metode, koristio prirodne proizvode poput ugljena i pepela za branje zubiju. Miriam je tijekom menstruacije koristila "Mooncup" koju je prala u obližnjim rijekama, da ne mora sa sobom nositi tampone. 

Portal ABC je još krajem studenog prošle godine objavio priču o ovom paru. Miriam i Peter su obiteljima 2010. godine rekli da će se iz divljine vratiti za godinu dana, ali ostali su tamo puno duže. Šest godina su živjeli u divljini Novog Zelanda, a zatim su tri godine proveli šetajući Europom. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.