Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4n
Sutra: 4° 4° 4n
13. prosinca 2019.
Rekordan rast prodaje

MARKLE EFEKT Brend otvara 30 novih radnih mjesta jer je Meghan obukla njihove traperice

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2018. u 8:12 2018-11-01T08:12:47+01:00

Riječ je o proizvođaču koji se trudi osigurati humane i poštene uvjete rada za svoje zaposlenice, a posebno su okrenuti pomoći ženama žrtvama trgovine ljudima i onima čiji je rizik zapadanja u siromaštvo najveći.

Malo tko je pod većim povećalom javnosti posljednjih mjeseci od Meghan Markle, a nije tajna da štogod vojvotkinja obuče gotovo instantno nestane s polica dućana.

Fenomen je čak dobio i neslužbeno ime "Markle efekt", a posljednji u nizu zabilježenih slučaja pokazuje da pomama bezglavih obožavateljica katkad ima i pozitivan završetak.

Naime, tijekom svoje posjete Australiji Markle je dva puta odjenula par Outland Demin traperica, nakon čega je brend objavio poruku kako je prodaja modela toliko narasla da će tvrtka moći otvoriti dodatna radna mjesta, prenosi Insider.

Foto Facebook

- Zahvaljujući vojvotkinom odabiru trapera, sa zadovoljstvom objavljujemo da imamo mogućnost zaposliti dodatnih 15 do 30 šilica u našoj tvornici u Kambodži u narednim tjednima i da je proces zapošljavanja već počeo, objavio je brend na svom Twitter profilu.

Sudeći prema navodima na službenoj web stranici Outland Demina, riječ je o proizvođaču koji se trudi osigurati humane i poštene uvjete rada za svoje zaposlenice, a posebno su okrenuti pomoći ženama žrtvama trgovine ljudima i onima čiji je rizik zapadanja u siromaštvo najveći. Osim toga, brend se fokusira na domaće dobavljače materijala koji ne štete okolišu.

Činjenica da je Markle odjenula njihove traperice, dala je snažan vjetar u leđa daljnjem razvoju proizvodnje brenda. Potvrda je to da "Markle efekt" zasigurno postoji, a da njegovi učinci katkad mogu biti i dobri.

Foto Facebook

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.