Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
20. veljače 2020.
Novost u zaštiti okoliša

Coca-Cola proizvela boce napravljene od reciklirane plastike iz mora

Foto Flickr
Foto Flickr
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2019. u 7:11 2019-10-18T07:11:08+02:00

Nova Coca-Cola boca je opisana kao „prva plastična boca napravljena od plastike iz mora koja je uspješno reciklirana u svrhu nove ambalaže za hranu i piće“

Plastični otpad u oceanima i morima zasigurno je jedan od najvećih problema s kojima se čovječanstvo trenutno susreće, a neke od velikih modnih i prehrambenih kompanija krenule su se fokusirati na ovaj problem odnosno pokušavaju pomoći u zaštiti okoliša. Jedna od njih je i Coca-Cola koja je objavila svoju najnoviju inovaciju – plastične boce napravljene od reciklirane plastike iz mora, prenosi VT.

S materijalima koji dolaze s mediteranskih plaža, novi dizajn sadrži i karakterističnu plavu etiketu, a boca je opisana kao „prva plastična boca napravljena od plastike iz mora koja je uspješno reciklirana u svrhu nove ambalaže za hranu i piće“.

Predsjednik Coca-Cole za Zapadnu Europu Tim Brett objasnio je što su htjeli postići novim ambalažama. – Previše se resursa na svijetu trenutno odbacuje kao otpad i mi znamo da trebamo učiniti više da to ispravimo. Postavili su ambiciozne ciljeve, ali to je s pravom tako. Naš je cilj, radeći u partnerstvu, vidjeti kako izraz „plastika za jednokratnu upotebu“ postaje suvišan s obzirom da se sva naša plastika i ambalaže isporučuju u tzv. povratnoj spregi.

Na navedeno se nadovezao i tehnički direktor kompanije Bruno Van Gompel. – Ova boca svjedoči što se može postići suradnjom i ulaganjem u revolucionarne tehnologije. S partnerima iz Španjolske, Portugala i Nizozemske uspjeli smo po prvi puta vratiti oštećenu plastiku iz mora u materijal za izradu novih boca. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.