Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
18. siječnja 2020.
Riječka tržnica

"Vjesnici proljeća" stigli u Rijeku iz Polače: Mac prvih šparoga po 20 kuna

Sezona je otvorena – barem na tržnici / arhiva NL
Sezona je otvorena – barem na tržnici / arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2018. u 10:07 2018-03-23T10:07:53+01:00

Prohladan i vjetrovit, ali sunčan dan jučer je potjerao sve one koji su našli vremena proštetati tržnicom, a prave gužve na prodajnim štandovima s mesom, šunkom, jajima, pincama, mladom kapulom, očekuju se već ovog vikenda.

 Ima nešto u narodnoj izreci da »jedna lastavica ne čini proljeće«, ali zato mac šparoga definitivno nagovješćuje dolazak proljeća! Jučer su se šparoge sramežljivo prvi put ove sezone pokazale, mac mesnatih, svježih šparoga prodavao se po 20 kuna.

Ubrane su u okolici Polače, zadarskom zaleđu, i kako doznajemo, sezona je otvorena. Uz malo sunca počet će nicati i šparoge iz naših krajeva, od Brseča pa do crikveničkog zaleđa.

Uostalom, fotografija šparoga izloženih uz grančicu masline koja se ovih dana prodaje po 5 kuna, najbolji su pokazatelj uvoda u predblagdanske dane, Uskrs je na vratima. Prohladan i vjetrovit, ali sunčan dan jučer je potjerao sve one koji su našli vremena proštetati tržnicom, a prave gužve na prodajnim štandovima s mesom, šunkom, jajima, pincama, mladom kapulom, očekuju se već ovog vikenda. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.